cassava | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – Maya (2)

Porumbul, cel mai important aliment pentru azteci, era secondat de dovleci, fasole şi ardei iuţi. Porumbul, dovlecii şi fasolea sunt numiţi, în America de Nord, „cele trei surori”; incorporate în dietă aceste alimente se completează unul pe celălalt, aducând împreună nutrienţii necesari organismului.Porumb - sursa fotoȘ wakinguponturtleisland.blogspot.com
(mai mult…)

Citeste tot

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza
La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine este orezul. Cel mai adesea este gatit in aburi. Orezul ramas de pe o zi pe alta este prajit cu usturoi si ceapa, pentru a forma „sinangag”, servit de obicei la micul dejun, alaturi de oua prajite si de „tapa” (vita), „tocino” (carne afumata indulcita) si „longganisa” (carnati locali).
Longganisa - carnati filipinezi
(mai mult…)

Citeste tot