castane | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Între Occident şi Orient – scurt sejur la Istanbul (2)

Mâncarea stradală
În toate călătoriile mele am remarcat că în toate oraşele ce deţin un capital cultural mâncarea este unul dintre elementele cheie, reprezentative pentru culoarea locală. Mi-aş fi dorit să scriu un mic articol despre mâncarea stradală din Istanbul. Am ajuns să scriu doar aceste rânduri, care sunt departe de dorinţa mea iniţială; nu este vina oraşului, ci a mea, căci plecasem pe o idee greşită.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele mămăligii (1)

Este uimitor cum, nu arareori, un popor este identificat, în mod distinct faţă de altele, printr-unul dintre preparatele sale culinare tradiţionale. Românilor li se atribuie foarte des apelativul de „mămăligar” şi, în multe ocazii, cultura noastră culinară este „redusă” la doar trei preparate: mămăligă, mititei şi sarmale.
(mai mult…)

Citeste tot