castravete | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de alta parte este atat de cald afara, incat imi doream si sa nu fiu silit sa petrec mai mult de o ora langa aragaz, cu apele curgand pe mine. Am profitat si de faptul ca aveam in frigider un pic de orez gatit in ziua precedenta si o mana de linte, asa ca tot ce a mai ramas de facut a fost sa pun cap-coada o reteta foarte rapida si usor de preparat.
Orez cu linte si pui
Mi-am dorit, de asemenea, ceva nepretentios, caci nu aveam niciun chef sa ma complic cu montaje sofisticate; am pus, ca intotdeauna, accent pe gust, aroma si textura.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez

Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai exotice, cum sunt taiteii de orez, fructele de mango, uleiul de susan, ghimbirul si sosul de peste sunt intovarasite cu pui, creveti si cateva vegetale, ceea ce are ca rezultat o interesanta combinatie de texturi, culori si arome.
Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez
Puteti gusta aceasta reteta in meniul de la Bistro GUXT, unde sunteti asteptati incepand cu data de 25 mai 2015.
(mai mult…)

Citeste tot

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar este atat de simpla incat, desi am facut-o pana acum in zeci de variante, am ezitat s-o public. Asta pana ce am vazut ce succes are la prieteni; acest lucru m-a hotarat s-o prezint si pe blog.

De fapt, nu pot spune ca exista o reteta in sine, caci toate ingredientele se adauga dupa intuitie. Este reteta super-simpla, pe care am facut-o dintotdeauna, doar ca acum m-am straduit un piculet sa scot o poza decenta.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de savuroase. Ingredientele sunt combinate intr-un amestec apetisant de culori, texturi, forme, gusturi si arome, care nu te pot lasa indiferent.

Este un preparat bine gandit, continand in proteine (creveti), carbohidrati (orez), fibre, minerale si vitamine (legume), condimentat echilibrat.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby sepii” in loc de “pui de sepii”. Slava Domnului, desi nu avem o limba la fel de complexa si de bogata ca altele, in aceste cazuri chiar gasim lesne cuvinte care sa denumeasca corect ingredientele.

Va ofer, deci, o reteta cu pui de sepie gatiti in stil chinezesc; este foarte simpla, iar rezultatul final este delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara mea; asa se face ca, pentru prima data de cand am inceput acest blog, am facut o pauza foarte mare de gatit.
Am gasit insa printre materialele adunate de mine in ani aceasta reteta, veche deja de 3-4 ani, dar foarte simpla si gustoasa. Se gateste rapid, adica exact cum trebuie atunci cand este vara si cald si avem de infruntat dogoarea aragazului.

Reteta se prepara prin procedeul stir-fry, numit de mine „sotare rapida”, greu de reprodus in conditii domestice, caci implica o flacara foarte puternica si temperaturi mari, de circa 230 °C, si un wok bine asezonat.
Va puteti insa descurca decent, cat sa gatiti ceva gustos, rapid si simplu, si pe ochiul cel mare al aragazului dvs., dand focul la maxim.
(mai mult…)

Citeste tot

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul meu una, mai ales ca iaurtul este unul dintre alimentele mele preferate.

Reteta de fata figureaza in meniul restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, conceput de Costel Clipescu si de mine lunile trecute.
(mai mult…)

Citeste tot

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna cu proetenul Costel Clipescu, am elaborat meniul si retetarul.
Kofte kebab sau shish kofte este o varianta de frigarui din Orientul Mijlociu, de obicei pe baza de carne de miel (dar si de pui, sau doar cu vegetale, ca linte, naut, cartofi) amestecata cu ierburi aromate si mirodenii.
Termenul „kofte” privine din persana, unde „kufteh” inseamna „pisat”, sau „sfaramat”, ori „tocat marunt”.

(mai mult…)

Citeste tot

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco si sa cunosc, destul de bine, produsele pe care le distribuie pe piata noastra. Cremele de branza „Ceva fin”, de pilda, sunt foarte versatile si, in plus, este usor de lucrat cu ele. Am incercat de-a lungul timpului diverse retete cu ele, in special paste, dipuri si sosuri, atat sarate cat si dulci, iar unele dintre retete sunt interesante.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 5
1 2 3 4 5