castraveti | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata picanta de castraveti cu susan

Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla si interesanta, tine sa ma contrazica, macar partial. Nu cred ca o pot lista printre cele mai bune salate gustate de mine, dar merita incercata.
Se poate servi fierbinte, la temperatura camerei sau bine racita, de sine statatoare sau alaturata unui preparat cu peste, fructe de mare, pasare, porc sau vita.
Salata picanta de castraveti
Eu o prefer rece, mai ales pentru ca acel ragaz, necesar racirii, da timp aromelor sa se amestece mai bine.
(mai mult…)

Citeste tot

Goong pad khing – Creveti cu ghimbir

Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, in 2008. Am filmat atunci tot ceea ce am gasit legat de mancare: scene din piete, magazine, gatit stradal etc.. Scena despre care vreau sa vorbesc acum s-a desfasurat seara, atunci cand am mancat in Yaowarat, cartierul chinezesc, ceea ce se gatea la o taraba, pe strada.
Goong pad khing - Creveti cu ghimbir
Am revazut crevetii si pestii proaspeti, asezati pe pat de gheata, legumele proaspete, vibrant colorate, stropite cu apa rece, si wokul incins, la care gatea un barbat, probabil pe la 40 de ani. Eram singurii occidentali care mancau acolo (ceea ce eu am luat drept semn bun), si nu am avut de ce sa regretam: masa a fost memorabila.
(mai mult…)

Citeste tot

Kachumber – salata indiana

Kachumber – salata indiana traditionala

Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor al curry-urilor picante si aromate. Este gustoasa, racoritoare si usoara; are calitatea de a curata papilele gustative prea incarcate de aromele mirodeniilor unui curry indian si de a pregati cavitatea bucala pentru urmatoarea inghititura.
Kachumber - salata indiana traditionala - reteteleluiradu.ro
(mai mult…)

Citeste tot

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa este foarte aromata si racoritoare, cu gust acrisor-picant-vag dulceag. O sa simtiti bine si castravetii si capsunile, ca si aromele ierburilor; aromele mirodeniilor sunt un pic mai “joase”, undeva in planul al doilea.

Incercati aceasta supa atunci cand capsunile sunt in sezon. Alegeti-le pline de gust si aroma, caci calitatea lor este determinanta pentru rezultatul final.
Aceasta reteta a fost servita la GUXT, la evenimentul cu tema „Ziua in care vin capsunile”.
(mai mult…)

Citeste tot

Jeleu de castravete cu branzeturi

Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi usoara si delicata, se aseamana mai mult cu cea a unui jeleu.
Reteta este simpla si cu putina manopera, iar rezultatul final nu este doar gustos, ci, in acelasi timp, surprinzator si decorativ. Nu cred ca ma hazardez spunand ca ar putea fi o gustare potrivita pentru masa de Revelion.

(mai mult…)

Citeste tot

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti ca sa formeze baza unei salate in care restul ingredientelor aduc aroma si gust. Taiteii fac salata satioasa, ii dau substanta si greutate, si preiau bine gustul dressing-ului.

Salata aceasta se poate servi ca gustare, ca fel de sine statator la un pranz usor sau la o cina de vara, sau ca insotitor de nadejde al unui stir-fry pe baza de pui, peste sau fructe de mare.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre pestii mei preferati. Se gateste usor, are o carne satioasa, hranitoare si suculenta, are o culoare extraordinara si este plin de acizi grasi omega-3 (acizi linolenici), excelenti pentru sanatate.

(mai mult…)

Citeste tot

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o suport: fie incerc sa ma integrez si ma delectez cu vin fiert, carnati, sarmale si piftie, fie incerc sa uit de ea si gatesc preparate exotice, care imi amintesc de meleaguri mai calde. Cred ca cel mai bine este sa alternezi cele doua metode. Ofera variatie si timpul se scurge, parca, mai repede.

Reteta de astazi face parte din cea de-a doua categorie. Este usoara si simpla si ar putea, de ce nu, in definitiv?, sa faca parte din meniul de Revelion, ca o gustare fina, servita cu un pahar de sampanie.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3