cataif | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Deliciul sultanului

Am spus de câteva ori aici, pe blog, că bucătăria turcească este extrem de interesantă şi că a influenţat-o puternic pe a noastră. Sarmale, ghiveci, cataif, baclava, sarailie, cafea, ciorbă, musaca, pilaf. Toate aceste preparate, şi multe altele, au fost adoptate şi adaptate din bucătăria turcească. Le gătim altfel, dar nu trebuie să uităm de unde le-am preluat.
(mai mult…)

Citeste tot

Halal sa ne fie!

Golden Falcon – Casa Kebap – restaurant turcesc
Str Hristo Botev  nr. 18-20

Am pornit sambata ce abia a trecut, impreuna cu un grup de prieteni, sa luam masa in oras. Ne intalnisem pe langa Gradina Icoanei si ne-am gandit sa mergem undeva, in apropiere. Am incercat mai intai la „Chez Marie” si am intrat plini de voie buna. Calea ne-a fost barata de un chelner(?) solid. „Va putem primi doar pentru vreo ora”, am fost avertizati, „e nunta/botez/etc. si avem nevoie de mese.” Am iesit in strada un pic descumpaniti.
(mai mult…)

Citeste tot