ceapa de apa | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul dintre lucrurile pe care le mananc ocazional, fara a abuza, dar mereu cu mare placere.
Mai am retete asemanatoare pe blog, cu ficatei de pui, de exemplu, dar ficatul de gasca indopata ridica reteta la un cu totul alt nivel. Este un aliment scump, dar si un rasfat necesar, pe care il meritam din cand in cand.
De data aceasta mousse-ul contine nu doar trufe, ci si bucatele intregi de ficat, de unde si aspectul mozaicat al feliilor servite alaturi de dulceata de ceapa, piper roz, toasturi si o mana de frunze asezonate usor cu o vinegreta discreta.
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT si servita cu ocazia unui eveniment privat.
(mai mult…)

Citeste tot

O săptămână în Zakynthos (2)

Unul dintre motivele pentru care merg în Grecia este cel legat de mâncare. De fapt, ori de câte ori am ieşit din ţară, oriunde aş fi ajuns, am căutat să îmbin turismul obişnuit, cel care te îndeamnă să admiri peisaje şi clădiri, să vizitezi fortăreţe, castele, muzee şi catedrale etc., cu cel culinar.
(mai mult…)

Citeste tot