ceapa rosie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curcan cu sos de arahide

Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am fi asteptat de la una dintre retetele japoneze, asa cum sunt ele promovate in Occident. Preparatul de fata arata influenta bucatariei chinezesti, atat prin ingredientele listate, cat si prin modul de a le gati. Carnea de curcan nu este nici ea specifica Japoniei si nici obligatorie in reteta; poate fi inlocuita cu pui, sau porc.

(more…)

Citeste tot

Curcan cu taitei si legume

Pasta thailandeza de curry rosu
Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a carui preparare a fost descrisa ieri, si pasta de curry rosu thailandez (bucataria cambodgiana foloseste cam aceleasi ingrediente si condimente ca cea thailandeza, dar folosite in mod diferit). Aceasta pasta se gaseste in magazinele Mega Image, ambalata in borcanele ce costa 3 lei si se pot folosi la prepararea a circa 12 portii de mancare, functie de cat de mult va place gustul picant. Detalii despre prepararea in casa a acestei paste gasiti aici.
(more…)

Citeste tot

Pui cu ceapa verde

Aceasta reteta are si varianta video.

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta bucatariei chineze asupra celei cambodgiene.
Stir-fry este o tehnica prin care ingredientele sunt prajite foarte rapid, la foc foarte iute, amestecand cvasi-permanent. Timpul scurt de gatit face ca ingredientele sa-si pastreze textura crocanta, culoarea si nutrientii.

(more…)

Citeste tot

Salata de castraveti cu smantana

Salata de castraveti cu smantana
Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta este o varianta scandinava, foarte populara, in special in Suedia. Desi provine dintr-un climat rece, reteta este racoroasa, buna pe timp de vara. Cei care isi pazesc silueta cu grija, pot inlocui smantana cu un iaurt, mai sarac in grasimi.
(more…)

Citeste tot

Salsa cu ceapa rosie

Salsa cu ceapa rosie
„Salsa” inseamna „sos” in limba spaniola. De cele mai multe ori insa, ca si in aceasta reteta, legumele si fructele se toaca marunt, formand un fel de salata, mai curand decat un sos. Aceasta salsa este foarte gustoasa si i se poate imprima gustul predominant dorit: sarat, dulce, acrisor, sau picant, variind cantitatile de sos de soia, zahar, ardei iute si suc de limeta.
(more…)

Citeste tot