Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa verde
Ceviche de sepie in stil asiatic
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe...
1 Comentariu
Tartar de ton cu avocado
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado...
Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...
5 Comentarii
Omleta in stil asiatic
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de...
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...
2 Comentarii
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....
2 Comentarii
San bei ji
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane...
Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai...
4 Comentarii
Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un...
2 Comentarii
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei...
4 Comentarii
Prajele de pui cu Grana Padano
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din...
Udang bumbu kacang – Creveti cu sos de arahide
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si...
8 Comentarii
Cà ri gà – Curry vietnamez de pui cu cartofi dulci
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul...
10 Comentarii
Creveti cu usturoi, gatiti in aburi
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare,...
4 Comentarii
Salata birmaneza de gogonele
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa...
10 Comentarii
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut,...
8 Comentarii
Sambal kecap
Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe...
12 Comentarii
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat...
2 Comentarii
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...
6 Comentarii
Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9...
4 Comentarii
Salata picanta de castraveti cu susan
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla...
7 Comentarii
Pui chow mein in stil Hong Kong
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele...
8 Comentarii
Pui chow mein
Chow mein denumeste taiteii prajiti, termenul acesta fiind o corupere britanica a expresiei chāu-mèing, folosita...
6 Comentarii
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...
2 Comentarii
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de...
2 Comentarii
Moo pan kon thot – Chiftele thailandeze din carne de porc
Exista mai multe variante ale acestei retete. Unele folosesc o carne de porc foarte slaba,...
5 Comentarii
Pe scurt despre Yu Xiang
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan),...
16 Comentarii
Creveti in stil Szechuan
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca...
5 Comentarii
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...
8 Comentarii
Salata de creveti cu pui si mango
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam...
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...
8 Comentarii
Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul...
8 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Pui cu cinci arome
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Peste en papillote
Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...
8 Comentarii
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste „en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Pulpe de pui marinate – afumate
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...
Curry de pui cu miez de nuca de cocos
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...
2 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...
10 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...
6 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Dorada cu sos de citrice
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...
9 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...
28 Comentariu
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu