blog de Gastronomie
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe [...]
1 Comentariu
Tartar de ton cu avocado – reteta simpla, fara gatire Tartarul de ton cu avocado [...]
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute [...]
5 Comentarii
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de [...]
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]
4 Comentarii
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si [...]
8 Comentarii
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]
10 Comentarii
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe [...]
12 Comentarii
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele [...]
Chow mein denumeste taiteii prajiti, termenul acesta fiind o corupere britanica a expresiei chāu-mèing, folosita [...]
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
Exista mai multe variante ale acestei retete. Unele folosesc o carne de porc foarte slaba, [...]
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]
16 Comentarii
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam [...]
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te [...]
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum [...]