ceapa verde | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic

Ceviche este preparat din peste sau fructe de mare crude, marinate in sucuri de citrice si asezonate in principal cu ardei iuti, la care se pot adauga ceapa verde, sare, coriandru. Ceviche se poate servi alaturi de paine, cartofi dulci, salata verde, porumb, avocado, orez, banane plantain etc.
Ceviche de sepie in stil asiatic - reteteleluiradu.ro
De retinut ca pestele si fructele de mare trebuie sa fie foarte proaspete, caci prepararea ceviche-ului nu implica tratament termic. Lipsa de prospetime implica un mare risc de toxiinfectie alimentara.
(more…)

Citeste tot

Tartar de ton cu avocado

Tartar de ton cu avocado

Iata o reteta foarte simpla de tartar de ton, gandita sa pastreze cat mai bine gustul natural al pestelui, gatita si servita la Bistro GUXT. Alegeti cu grija tonul, caci trebuie sa fie foarte proaspat. Bazati-va in special pe mirosul fileului (trebuie sa miroasa mai mult a apa de mare decat a peste) si pe culoarea sa, care trebuie sa fie vibranta si rosie, fara pete, decolorari sau nuante neplacute albiciopase, gri sau verzui.
Tartar de ton cu avocado
Marturisesc ca nu ma omor deloc dupa avocado; imi displace profund textura sa, pe care o gasesc sapunoasa si nici gustul nu mi se pare mai mult decat tolerabil. Cu toate acestea, in reteta de fata joaca un rol secundar, dar important: leaga bine amestecul datorita texturii si preia frumos aromele celorlalte ingrediente.
(more…)

Citeste tot

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute de ani, ingrediente, tehnici culinare, retete au imbogatit bucataria noastra, fiind aduse pe filiera turceasca. Am adaptat retetele conform resurselor locale si gustului nostru, am adoptat unele ingrediente, ca si multe cuvinte care mai persista si astazi in limba noastra. Printre acestea, si cuvantul “chiftele”.
Mercimek köftesi  - Crochete de linte si bulgur
Aceste crochete se prepara usor si sunt destul de gustoase. Le-am incercat anul trecut, la Istanbul, le-am prezentat si servit si la Bistro GUXT, in urma cu o saptamana, la evenimentul cu tema “Seara turceasca”.
(more…)

Citeste tot

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de omlete si fiecare persoana care se mai “joaca” prin bucatarie are, probabil, varianta sa preferata. Mie imi plac omletele rumenite la suprafata si suculente in interior. Imi plac omletele cu contrast de texturi si condimentate. Mi se par excelente dimineata, caci imi ofera energie si ma ajuta sa-mi incep ziua intr-un mod placut, adica degustand ceva gustos, care se prepara fara bataie de cap, in doar cateva minute.
Omleta in stil asiatic
Varianta de omleta care urmeaza are influente asiatice, chinezesti in speta, si este foarte gustoasa Nu veti regreta incercand-o, mai ales ca iese un pic din tiparul omletelor clasice, cu care suntem obisnuiti.
(more…)

Citeste tot

Vita cu usturoi in stil chinezesc

Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat de gustoasa, incat nu m-am putut abtine sa nu revin cu o varianta a ei. Chinezii folosesc, in multe cazuri, destul de liberal usturoiul. Unele retete au in lista de ingrediente cantitati de usturoi care par absurde, dar care dau preparatelor un gust si o aroma exceptionale, rafinate chiar; in plus, astfel de retete sunt intotdeauna delicioase.
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Si aceasta reteta face apel la o cantitate, aparent prea mare, de usturoi. Nu va speriati, insa; modul in care usturoiul este gatit in ulei fierbinte ii inlatura mirosul, producand in schimb o aroma minunata, infuzata mai intai in ulei si apoi absorbita de carne.
(more…)

Citeste tot