ceapa verde | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este folosit la tocarea, felierea si taierea ingredientelor. Reteta de fata face exceptie, caci foloseste un peste intreg; modul ei traditional de preparare cere un peste de apa dulce, dar il puteti inlcoui si cu pesti de mare (ca doradele, de exemplu), daca doriti.
Peste cu ghimbir si "5 arome"
(more…)

Citeste tot

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice date de tamarin, ci si datorita modului in care este folosita ceapa.
Ceapa tocata da o aroma si un gust mai dulcege, rondelele de ceapa adaugate la sfarsit dau o nota picanta, iar ceapa verde una proaspata.

(more…)

Citeste tot

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de grau si sunt proprii bucatariei japoneze. Sunt subtiri, cu un diametru mai mic de 1,3 mm si se servesc de obicei reci. Seamana mult cu alte tiprui de taitei japonezi, ca udon si hiyamugi, diferind doar prin diametru.
Porc cu taitei somen
(more…)

Citeste tot

Salata Fattoush

Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de preparate numite “fatta”, ce contin ca ingredient de baza paine veche de cateva zile. Salata Fattoush contine bucati de lipie (paine de tip “pitta”) si diferite legume si frunzoase.
Salata Fattoush
(more…)

Citeste tot

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea la micul dejun (caz in care renunt la paharul de vin alb), sau la cina (caz in care, uneori, paharul cu vin se dubleaza). Oricum, va promit ca degustarea ei va va face o surpriza extrem de placuta.
Salata de iaurt racoritoare
(more…)

Citeste tot