Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta...
Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...
5 Comentarii
Melitzanokeftedes – Chiftele de vinete
Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare...
3 Comentarii
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...
Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon
In italiana acest preparat s-ar numi „Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult...
Pui in sos de bere, cu miere si mustar
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...
2 Comentarii
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Camarones a la diabla
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este...
6 Comentarii
Porc cu sos de rosii si pimenton
Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)
Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si...
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...
10 Comentarii
Pui cu andive si wortelstoemp
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele,...
2 Comentarii
Prajele de pui cu Grana Padano
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din...
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...
4 Comentarii
Salata birmaneza de gogonele
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa...
10 Comentarii
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut,...
8 Comentarii
Sambal kecap
Sosurile “sambal” sunt, practic, sosurile mama ale bucatariei indoneziene. Ele mai sunt folosite, dar pe...
12 Comentarii
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...
6 Comentarii
Biber salçası
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere...
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera...
Pulpe de iepure cu sos de masline
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta...
1 Comentariu
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata...
6 Comentarii
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...
8 Comentarii
Pyaz ke pakore
Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine...
6 Comentarii
Pasta de ardei iute
Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade,...
11 Comentarii
Knackwurst cu varza
Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie,...
Osso buco alla milanese – rasol de vitel
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla...
2 Comentarii
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Macrou cu sos de rosii si cartofi natur
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este...
4 Comentarii
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...
3 Comentarii
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...
1 Comentariu
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Vinete cu mozzarella si Grana Padano
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...
14 Comentarii
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si...
2 Comentarii
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii
Pollo al chilindrón
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste...
3 Comentarii
Carnati cu chimen
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate....
Pui cu legume si mult ghimbir
Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...
4 Comentarii
Pui cu cartofi si mirodenii
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii...
12 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...
2 Comentarii
Fasole cu afumatura, bine condimentata
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta...
2 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu...
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...
2 Comentarii
Salata de fasole verde cu branza si nuca
Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor,...
Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma...
6 Comentarii
Creol si/sau cajun (3)
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o...
1 Comentariu
Pui cu cinci arome
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...
4 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Tabbouleh
Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii...
4 Comentarii
Kofte kebab de miel cu sos de iaurt
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...
2 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Creveti cu sos picant de rosii
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...
2 Comentarii
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
Supa crema de rosii cu mozzarella
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului „Casa cu...
9 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Pui cu masline si busuioc
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin...
6 Comentarii