ceapa | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui balti

„Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Reteta aceasta are un gust delicat, si o aroma complexa, bine echilibrata. Din cate am putut sa-mi dau seama, este reteta “balti” cea mai populara in Pakistan si nordul Indiei.
Pui balti
Serviti preparatul cu orez Basmati, daca este posibil, caci este mai parfumat.
(more…)

Citeste tot

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se pare insa ca originea sa este mai curand pakistaneza; eu banuiesc ca este unul dintre acele preparate de “granita”, apartinand de fapt unei zone care se intinde intre cele doua tari.
Pui Jalfrezi
(more…)

Citeste tot

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din Indonezia (Java sau Sumatra, unde se numesc satay), dar nu doar au devenit felul de mancare national indonezian, ci s-au si raspandit in intreaga Asie de Sud-Est. Reteta este extrem de gustoasa si de aromata. Sosul de arahide, ca si marinada pe baza de sos de soia, dau frigaruilor savoarea tipica, absolut deosebita.
Alte retete de frigarui cu sos de arahide gasiti aici si aici.


(more…)

Citeste tot

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.


(more…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu cuscus

Aceasta reteta are si varianta video.

Aceasta varianta de ardei umpluti este interesanta si surprinzatoare. In plus, este plina de gust, aroma si culoare. Preparatul poate fi servit atat ca gustare, cat si ca pranz usor. Este mai bun cald, dar poate fi servit si la temperatura camerei, mai ales in zilele calduroase.


(more…)

Citeste tot