Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu...
6 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...
5 Comentarii
Salata romaneasca de vinete
Salata de Vinete – Reteta romaneasca Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este...
25 Comentariu
Somon cu legume
Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate...
2 Comentarii
Supa iute-acrisoara de creveti
Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este...
4 Comentarii
Risotto cu caise si nuci
Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua...
5 Comentarii
Supa cu orez
Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere...
2 Comentarii
Arroz al horno
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al...
2 Comentarii
Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1
Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din...
Tsukune
Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc...
2 Comentarii
Oparirea pe întelesul tuturor
Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa...
2 Comentarii
Orez prajit cu pui si ardei
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul...
9 Comentarii
Pilaf de pui
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in...
2 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...
20 Comentariu
Suppli
Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe...
2 Comentarii
Tigrul care plange
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele...
6 Comentarii
Pastitsada
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete...
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de...
6 Comentarii
Risi e bisi
Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare...
Pui tunisian cu orez
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este...
5 Comentarii
Risotto alla milanese
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este...
17 Comentarii
Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi...
4 Comentarii
Curry de pui cu cardamom negru
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit...
Sos Chermoula
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa...
2 Comentarii
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...
7 Comentarii
Terina cu carne si ciuperci
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna....
3 Comentarii
Lasagne al forno
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este...
6 Comentarii
Fond alb de pui
Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie....
3 Comentarii
Creveti in sos de migdale
Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara...
Pui cu rozmarin, la cuptor
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei...
Vinete umplute
Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va...
1 Comentariu
Noua savoare a bucatariei irlandeze
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult...
Curry jamaican de pui cu cartofi
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica,...
2 Comentarii
Pui cu ienibahar
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar,...
2 Comentarii
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei...
2 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...
6 Comentarii
Creveti cu ananas
Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul...
8 Comentarii
Biryani de pui
Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu...
12 Comentarii
Bun Cha
Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu „Pho bo” fiind...
29 Comentariu
Bissara
Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se...
2 Comentarii
Curry – nestemata bucatariei indiene
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu...
10 Comentarii
Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin...
1 Comentariu
Pulpe de pui la cuptor, cu gutui si cartofi prajiti
Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina...
2 Comentarii
Somon cu capere si salsa
„Salsa” este un termen spaniol care inseamna „sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele...
12 Comentarii