Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]

2 Comentarii

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]

8 Comentarii

Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii [...]

7 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]

10 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (5)

Produsele animale Carnea se gasea mai usor în orase, caci acestea atrageau producatori si negustori. [...]

8 Comentarii

Pui cu sos de rosii si curry

Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, [...]

10 Comentarii

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]

6 Comentarii

Salsa de rosii

Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de [...]

7 Comentarii

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]

6 Comentarii

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]

4 Comentarii

Orez cu ciupercute sotate

Va propun o reteta simpla si rapida, fara ingrediente deosebite, potrivita pentru cei care tin [...]

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]

Mezelic cu sos Worcestershire

In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi [...]

13 Comentarii

Curvele si bucataria

Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul [...]

Pe scurt despre sosul Worcestershire

Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]

9 Comentarii

Piept de rata cu sos de portocale

Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]

13 Comentarii

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus, [...]

15 Comentarii

Pui cu ceapa in sos de otet rosu

Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]

8 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]

15 Comentarii

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]

12 Comentarii

Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din [...]

12 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]

12 Comentarii

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]

9 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]

15 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]

6 Comentarii

Cuscus farfoucha

In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]

3 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]

10 Comentarii

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]

12 Comentarii

Pui cu urechi-de-lemn

Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]

16 Comentarii

Cetateanul turmentat

Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]

9 Comentarii

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]

11 Comentarii

Dorada cu sos de rodie

Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]

13 Comentarii

Pui Jerk

Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]

8 Comentarii

Creveti cu papaya

Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine [...]

15 Comentarii

Pui cu sos de telina si smantana

O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]

4 Comentarii

Creveti cu tamarind

Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]

17 Comentarii