Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa

Pui picant cu orez si lapte de cocos

De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente [...]

6 Comentarii

Salata de creveti cu muguri de bambus si sos picant

Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus. [...]

Piept de pui cu sos de citrice si miere

Gustul acrisor al citricelor se potriveste bine cu carnea de pasare, caci aceasta are un [...]

10 Comentarii

Orez cu legume si omleta

Dupa trei zile in care mai mult am discutat, mi-am zis ca ar fi timp [...]

14 Comentarii

Orez cu pui, ciuperci si tarhon

Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de [...]

11 Comentarii

Andive cu salata crocant-cremoasa

Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o [...]

11 Comentarii

Omleta cu orez

Va prezint o mica inovatie, preparata chiar in ultima zi cand am putut gati, caci, [...]

12 Comentarii

Curry vietnamez de pui cu cartofi

Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]

15 Comentarii

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]

8 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]

11 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]

11 Comentarii

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]

6 Comentarii

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]

12 Comentarii

Sos Bechamel – un rege in bucatarie

Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]

17 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Pho Bo – Supa de vita cu taitei

Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]

18 Comentarii

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]

Clatite Peperoni

Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai [...]

Pui Tikka cu sos verde

Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]

13 Comentarii

Sarmale in foi de varza acra

Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din [...]

Pe urmele sarmalei – partea 2

În Azerbaigean sarmalele se numesc „yarpag dolmasi” si sunt preparate din carne tocata de miel [...]

8 Comentarii

Adio si un praz verde!

Vreau sa fac putin lobby pentru un condiment extrem de gustos, dar mai putin apreciat [...]

2 Comentarii

Risotto cu mazare si fasole

Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]

4 Comentarii

Spaghete cu calmari si mazare

In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]

8 Comentarii

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]

12 Comentarii

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]

6 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]

5 Comentarii

Salata romaneasca de vinete

Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa, [...]

Somon cu legume

Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate [...]

2 Comentarii

Supa iute-acrisoara de creveti

Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]

4 Comentarii

Risotto cu caise si nuci

Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua [...]

5 Comentarii

Supa cu orez

Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]

2 Comentarii

Arroz al horno

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]

2 Comentarii

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din [...]

Tsukune

Tsukune este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc [...]

2 Comentarii

Oparirea pe întelesul tuturor

Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa [...]

2 Comentarii

Orez prajit cu pui si ardei

Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]

9 Comentarii

Pilaf de pui

Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]

2 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]

Creveti cu orez si ciuperci shiitake

Aceasta reteta are si varianta video Este o reteta absolut delicioasa, foarte simpla si cu [...]

12 Comentarii

Suppli

Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe [...]

2 Comentarii

Tigrul care plange

Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]

6 Comentarii