Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ceapa
Pastitsada
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
6 Comentarii
Risi e bisi
Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare [...]
Pui tunisian cu orez
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]
5 Comentarii
Risotto alla milanese
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este [...]
17 Comentarii
Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]
4 Comentarii
Curry de pui cu cardamom negru
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
aug.
Sos Chermoula
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]
2 Comentarii
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
7 Comentarii
iul.
Terina cu carne si ciuperci
In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]
3 Comentarii
Lasagne al forno
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]
6 Comentarii
Fond alb de pui
Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie. [...]
3 Comentarii
Creveti in sos de migdale
Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara [...]
Pui cu rozmarin, la cuptor
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei [...]
Vinete umplute
Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va [...]
1 Comentariu
Noua savoare a bucatariei irlandeze
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult [...]
Curry jamaican de pui cu cartofi
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica, [...]
2 Comentarii
Pui cu ienibahar
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]
2 Comentarii
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]
2 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
6 Comentarii
Creveti cu ananas
Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul [...]
8 Comentarii
mart.
Biryani de pui
Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]
12 Comentarii
mart.
Bun Cha
Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind [...]
Bissara
Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se [...]
2 Comentarii
mart.
Curry – nestemata bucatariei indiene
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]
10 Comentarii
mart.
Peste cu ghimbir si lamaie
Este o reteta simpla si foarte rapida, iar pestele va avea o aroma citrica, putin [...]
1 Comentariu
Pulpe de pui la cuptor, cu gutui si cartofi prajiti
Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina [...]
2 Comentarii
feb.
Somon cu capere si salsa
“Salsa” este un termen spaniol care inseamna “sos”. Textura sa este de obicei neomogena, ingredientele [...]
12 Comentarii
feb.