cernusca | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar astazi va prezint o alta varianta de reteta, una foarte rapida si extrem de simpla. Preparatul este usor picant, deosebit de gustos, iar savoarea data de ardeii iuti si de mirodenii este extraordinara.

(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate bucătăriei indiene. El se referă la alimentele specifice acestei culturi culinare, şi deşi s-ar fi putut uşor scrie o carte întreagă pe acest subiect, şi încă una groasă, îl veţi găsi aici tratat pe scurt, pentru că multe dintre aceste ingrediente au fost deja descrise pe blog, iar altele le vor urma în curând.
(mai mult…)

Citeste tot

Panch phoron – cinci arome indiene

Vă propun astăzi să discutăm despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut în lumea gastronomică: panch phoron. Ca multe alte astfel de amestecuri, şi acesta provine din India, ţară a cărei bucătărie ne-a obişnuit deja cu arome, gusturi şi culori somptuoase. Este un amestec ce poate deveni extrem de preţios pentru vegetarieni, căci este astfel conceput încât să se potrivească mai ales cu legumele şi leguminoasele.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog şi reţete, dar şi articole despre diverse ingrediente specifice bucătăriei indiene. Deşi la început unii dintre dvs. aţi fost un pic timizi, acum discutăm destul de lejer despre, de pildă, garam masala, baghar şi curry. Mi-ar plăcea însă să aprofundăm puţin mai mult această colosală bucătărie etnică, fiindcă studiul ei, chiar şi mai superficial, este capabil să ne deschidă calea spre un nou mod de a găti şi de a folosi numeroase ingrediente.
(mai mult…)

Citeste tot