chaat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, si face parte din repertoriul foarte bogat oferit de mancarea stradala. Kachory se servesc oricand in timpul zilei, dar mai ales la micul dejun.

Aceste gustarele – kachory sfaramicioase – sunt pufoase si umflate, crocante si sfaramicioase la suprafata, iar umplutura de linte si mirodenii nu ocupa intreg interiorul; la apasare, suprafat unei kachory se rupe, descoperind o concavitate care se poate umple, la servire cu sosuri, mirodenii si ierburi aromate.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astăzi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atât de des în bucătăriile rafinate. Vă voi prezenta în câteva vorbe „chaat masala”, un amestec extrem de interesant.
Denumirea „chaat masala” provine din limba hindi şi uneori este transcris şi “chat masala”. Este un amestec de condimente (adica o „masala”) destinat a asezona preparate de tip “chaat” şi este specific bucătăriilor indiană şi pakistaneză.
(mai mult…)

Citeste tot