Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: chimen
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
mai
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
ian.
Carnati de porc cu cascaval afumat
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt [...]
dec.
Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant
O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]
8 Comentarii
iul.
Crema de branza cu castravete, marar si chimen
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]
2 Comentarii
mart.
Carnati cu chimen
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]
ian.
Fasole cu afumatura, bine condimentata
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]
2 Comentarii
dec.
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
2 Comentarii
oct.
Miez de lapte cu relish de ardei
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
4 Comentarii
sept.
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
2 Comentarii
Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]
6 Comentarii
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
4 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]
8 Comentarii
Salata de castraveti cu pui
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon
Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus [...]
Salata de iaurt cu leurda, castravete si mustar
Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este [...]
18 Comentarii
Tabel – arome tunisiene
Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]
2 Comentarii
Paella cu ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul [...]
10 Comentarii
dec.
Salata de varza cu chimen
Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa [...]
12 Comentarii
Salata de iaurt racoritoare
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]
14 Comentarii
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]
10 Comentarii
Ciuperci cu sos de rosii
Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]
Pilaf cu rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]
Alb pe negru
In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]
6 Comentarii
Orez cu ciupercute sotate
Va propun o reteta simpla si rapida, fara ingrediente deosebite, potrivita pentru cei care tin [...]
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Pastrav cu praf de “7 arome romanesti”
Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, [...]
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Porc cu chimen si cartofi noi
Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am [...]
8 Comentarii
Pui Negalbro
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
7 Comentarii
Orez cu bacon si chimen
Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]
11 Comentarii
Ciupercute cu usturoi si cimbru
Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe [...]
Salata cu paste, fasole si ciuperci
Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa [...]
9 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Pilaf de pui
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
2 Comentarii
Orez bicolor cu carne de vita
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]
17 Comentarii
- 1
- 2