Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: chimen

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]

3 Comentarii

Carnati de porc cu cascaval afumat

Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt [...]

Supa crema de cartofi cu praz, chimen si bacon crocant

O alta reteta gustoasa prezentata la GUXT. Tineti-o minte, caci este delicioasa, rapida si usor [...]

8 Comentarii

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]

2 Comentarii

Carnati cu chimen

Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]

2 Comentarii

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]

2 Comentarii

Miez de lapte cu relish de ardei

Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]

2 Comentarii

Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii

Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]

6 Comentarii

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]

4 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]

20 Comentariu

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]

9 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]

8 Comentarii

Salata de castraveti cu pui

In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]

20 Comentariu

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus [...]

40 Comentariu

Salata de iaurt cu leurda, castravete si mustar

Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este [...]

18 Comentarii

Tabel – arome tunisiene

Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]

2 Comentarii

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste [...]

10 Comentarii

Paella cu ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul [...]

10 Comentarii

Salata de varza cu chimen

Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa [...]

12 Comentarii

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]

14 Comentarii

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]

10 Comentarii

Pui de cafea

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin asezonare si datorita sosului picant, [...]

16 Comentarii

Gnocchi internationali

Aceasta reteta are si varianta video. Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in [...]

16 Comentarii

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]

14 Comentarii

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand [...]

23 Comentariu

Rondele de cartofi cu nucsoara

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod [...]

10 Comentarii

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]

25 Comentariu

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]

22 Comentariu

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]

6 Comentarii

Orez cu ciupercute sotate

Va propun o reteta simpla si rapida, fara ingrediente deosebite, potrivita pentru cei care tin [...]

20 Comentariu

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Pastrav cu praf de “7 arome romanesti”

Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, [...]

31 Comentariu

7 arome romanesti – amestec de tip pudra

Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]

55 Comentariu

Porc cu chimen si cartofi noi

Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am [...]

8 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]

7 Comentarii

Orez cu bacon si chimen

Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]

11 Comentarii

Ciupercute cu usturoi si cimbru

Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe [...]

22 Comentariu

Salata cu paste, fasole si ciuperci

Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa [...]

9 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]

5 Comentarii

Pilaf de pui

Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]

2 Comentarii

Orez bicolor cu carne de vita

Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]

17 Comentarii