Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: chimion

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...

5 Comentarii

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este...

6 Comentarii

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....

3 Comentarii

Curry de naut cu baghar

Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...

6 Comentarii

Biber salçası

Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere...

Dal samosa

Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata,...

5 Comentarii

Kachumber – salata indiana

Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor...

18 Comentarii

Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut

Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare...

6 Comentarii

Supa de linte cu chimion cu lamaie

Aceasta reteta este de inspiratie indiana si poate fi o varianta interesanta pentru vegetarieni, daca...

5 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...

3 Comentarii

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...

1 Comentariu

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...

8 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...

8 Comentarii

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare,...

3 Comentarii

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta...

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...

2 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Pe urmele curry-ului (2)

Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...

3 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...

6 Comentarii

Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos

Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...

6 Comentarii

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...

5 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...

6 Comentarii

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...

16 Comentarii

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...

5 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...

2 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...

14 Comentarii

Kayseri Mantisi cu sos de iaurt

Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata...

26 Comentariu

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...

18 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

4 Comentarii

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa....

4 Comentarii

Pudra de Colombo – arome caraibiene

Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...

4 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...

4 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...

6 Comentarii

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un...

6 Comentarii

Orez cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

8 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...

11 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las...

9 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...

21 Comentariu

Shish Taouk

Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane....

13 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...

5 Comentarii

Salata de portocale

Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe...

4 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...

8 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...

8 Comentarii

Pui marocan la cuptor

Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In...

11 Comentarii

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...

8 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)

Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...

8 Comentarii

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand...

23 Comentariu

Rondele de cartofi cu nucsoara

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod...

10 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...

8 Comentarii

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi...

6 Comentarii