Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: chimion
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
6 Comentarii
Tajin de peste
Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las [...]
9 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Shish Taouk
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]
13 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii
Salata de portocale
Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe [...]
4 Comentarii
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]
8 Comentarii
iun.
Pe scurt despre chaat masala
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]
8 Comentarii
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
8 Comentarii
Fajitas de pui cu salsa de rosii
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
6 Comentarii
Curry Malabar de creveti
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Mangez-vous français? (1)
Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
6 Comentarii
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
15 Comentarii
Curry de pipote si inimi de pui
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre chana masala
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]
18 Comentarii
Un concediu noroKOS- scurt preview
Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit. [...]
14 Comentarii
Cuscus farfoucha
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
3 Comentarii
Panch phoron – cinci arome indiene
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]
11 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
13 Comentarii
iul.
Pe scurt despre tandoori masala
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
12 Comentarii
Pe scurt despre balti masala
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
12 Comentarii
Baharat – de la libanezi la tunisieni
Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]
15 Comentarii
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]
10 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
11 Comentarii
Pui cu orez dulce-acrisor
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
13 Comentarii
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Advieh – arome iraniene
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Patia – Curry de creveti
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
8 Comentarii
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
feb.
Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Pui Tikka cu sos verde
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Curry de cartofi
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
2 Comentarii
Curry de pui cu cardamom negru
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
aug.