blog de Gastronomie
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
8 Comentarii
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las [...]
9 Comentarii
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]
13 Comentarii
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii
Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe [...]
4 Comentarii
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod [...]
10 Comentarii
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
15 Comentarii
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
12 Comentarii
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]
18 Comentarii
Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit. [...]
14 Comentarii
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
3 Comentarii
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]