Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: chimion

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]

6 Comentarii

Orez cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]

8 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]

6 Comentarii

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las [...]

9 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]

Shish Taouk

Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]

13 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]

5 Comentarii

Salata de portocale

Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe [...]

4 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]

8 Comentarii

Pui marocan la cuptor

Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]

11 Comentarii

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]

8 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)

Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]

8 Comentarii

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand [...]

Rondele de cartofi cu nucsoara

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod [...]

10 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]

8 Comentarii

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]

6 Comentarii

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]

Mangez-vous français? (1)

Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]

6 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]

15 Comentarii

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]

18 Comentarii

Un concediu noroKOS- scurt preview

Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit. [...]

14 Comentarii

Cuscus farfoucha

In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]

3 Comentarii

Panch phoron – cinci arome indiene

Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]

11 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]

14 Comentarii

Harissa – gustul picant al Maghrebului

Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Baharat – de la libanezi la tunisieni

Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]

15 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]

10 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Pui cu orez dulce-acrisor

Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]

13 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]

Pui Tikka cu sos verde

Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]

13 Comentarii

Curry de cartofi

Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]

2 Comentarii

Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]

10 Comentarii

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]