chipotle | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este inclusa in denumirea unui preparat, trebuie sa va asteptati la ceva “diavolesc” de iute.
Fructele de mare gatite in sosuri “a la diabla” sunt extrem de populare in regiunile de coasta ale Mexicului. Sosul consta, de obicei, din rosii, usturoi, ceapa si diferite tipuri de ardei iuti.
Camarones a la diabla
Mexicul, sa nu uitam, este considerat patria ardeiului iute si bucataria locala acorda o mare atentie diferitelor tipuri, proaspete si uscate, foarte diferite intre ele ca aroma si iuteala.
Camarones a la diabla sunt serviti, de obicei, alaturi de orez, si de o salata verde, usor acrisoara.
(mai mult…)

Citeste tot

Ole, Torito!

El Torito – Mexican Grill
Str. Iancu Capitanu nr. 30

El Torito - Mexican Grill
Azi (19 martie 2009) vremea este mohorata si, desi suntem in a doua jumatate a lunii martie, prognoza meteo este cenusie si bate in negru: in tara ninge si, se pare, nici Bucurestiul nu va fi ferit de o fulguiala. Este ora mesei de pranz si am hotarat sa o iau de mana pe Oana si sa incercam un restaurant care sa ne incalzeasca putin: El Torito – Mexican Grill! Ne-am zis ca o bucatarie scaldata in soarele Americii Centrale si incinsa de ardei iuti nu are cum sa ne faca decat bine.
(mai mult…)

Citeste tot