chop suey | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre “chop suey”

Chop suey, însemnând “bucăţele asortate”, sau “rupt în multe bucăţele”, este un preparat ce aparţine de fuziunea culinară sino-americană şi constă în carne – cel mai adesea pui, peşte, vită, creveţi sau porc – şi ouă, gătite rapid, la foc iute, cu diferite legume ca muguri de fasole, castane de apă, varză şi ţelină, totul “legat” într-un sos pe bază de soia, îngroşat cu amidon, şi servit cu orez.
Chop suey a devenit în ultimii aproape 100 de ani un preparat important în bucătăria sino-americană, dar este prezent şi în alte culturi gastronomice, ca cele din Filipine, Canada, India etc.
(mai mult…)

Citeste tot

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi (probabil originari din zona Taishan, apartinand provinciei Canton), in momentul cand un restaurant chinezesc a ramas in pana de “materie prima”, iar bucatarul a fost nevoit sa improvizeze folosind resturi.

(mai mult…)

Citeste tot