Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: cimbru
Pulpe de iepure cu sos de vin si masline
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
iun.
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt [...]
2 Comentarii
apr.
Iepure cu masline, ciuperci si sos brun
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
4 Comentarii
feb.
Porc cu sos de rosii si pimenton
Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de [...]
2 Comentarii
feb.
Cotlete de porc caramelizate si gratinate
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort [...]
1 Comentariu
dec.
Pui cu andive si wortelstoemp
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele, [...]
2 Comentarii
dec.
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
4 Comentarii
dec.
Pe scurt despre za’atar
Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]
2 Comentarii
oct.
Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
4 Comentarii
oct.
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
oct.
Pulpe de iepure cu sos de masline
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
sept.
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
aug.
Osso buco alla milanese – rasol de vitel
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
2 Comentarii
iul.
Macrou cu sos de rosii si cartofi natur
Macroul este unul dintre pestii preferati de mine: are carnea ferma, oase putine si este [...]
4 Comentarii
iul.
Sandviciuri patatera
Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul [...]
2 Comentarii
iun.
Porc cu coulis de capsuni si piure de telina
Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati [...]
2 Comentarii
mai
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
mai
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
mai
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
8 Comentarii
feb.
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
2 Comentarii
feb.
Pollo al chilindrón
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
3 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
2 Comentarii
Carnati in stil ardelenesc
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
4 Comentarii
dec.
Fasole cu afumatura, bine condimentata
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]
2 Comentarii
dec.
Pastrav cu legume si sos de unt
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
2 Comentarii
nov.
Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul [...]
8 Comentarii
nov.
Cum se gateste cu ierburi aromate
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Pui cu masline si busuioc
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
6 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]
5 Comentarii
Pe scurt despre chimichurri (1)
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
6 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
20 Comentariu
Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de [...]
7 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
6 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
2 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
4 Comentarii
aug.
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
14 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
41 Comentariu
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
iul.