Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: cimbru
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...
8 Comentarii
Pesto misto
Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos...
18 Comentarii
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul...
15 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....
9 Comentarii
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...
15 Comentarii
Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook
Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la...
5 Comentarii
Joloff cu pui
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre...
9 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pasta
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de...
51 Comentariu
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee...
55 Comentariu
Jambalaya cu pui si creveti
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella...
11 Comentarii
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui...
8 Comentarii
Creveti cu papaya
Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine...
15 Comentarii
Pui la cuptor cu cimbru si cartofi
Reteta de Pui la cuptor (cu cimbru si cartofi) Am ajuns si la ultima reteta...
15 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos de ciuperci
Dupa „baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin...
11 Comentarii
Marinada pentru carnea de miel
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si...
19 Comentarii
Pe scurt despre sosul brun
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada....
6 Comentarii
Pe scurt despre sosul de rosii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei...
11 Comentarii
Ciupercute cu usturoi si cimbru
Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe...
22 Comentariu
Sarmale in foi de varza acra
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din...
27 Comentariu
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu...
6 Comentarii
Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi...
5 Comentarii
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli,...
4 Comentarii
Orez Basmati cu curcuma
Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia...
6 Comentarii
Curry jamaican de pui cu cartofi
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica,...
2 Comentarii
- 1
- 2