Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: cimbru

Tapas cu muschiulet de porc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai [...]

19 Comentarii

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]

8 Comentarii

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare [...]

23 Comentariu

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]

34 Comentariu

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]

23 Comentariu

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca [...]

16 Comentarii

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii, [...]

12 Comentarii

Porc cu legume si "dulce-de-iute"

Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar [...]

Pe scurt despre cartofii fondanti

Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce [...]

20 Comentariu

Orez cu pui si carnati

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel [...]

7 Comentarii

Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“

Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat [...]

2 Comentarii

Vitel cu sos de vin si branzeturi

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de vitel [...]

4 Comentarii

Pui cu cuscus si varza de Bruxelles

Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat [...]

2 Comentarii

Piept de pui cu sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit [...]

14 Comentarii

Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici

Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu. [...]

2 Comentarii

Peste la cuptor cu capere si ierburi

Peste la cuptor – reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu [...]

6 Comentarii

Ardei umpluti cu tapenade

Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]

10 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]

7 Comentarii

Spaghete cu sos de rosii

Aceasta reteta are si varianta video. O reteta rapida, simpla, cu gust plin si aroma [...]

6 Comentarii

Salata de pui cu masline si capere

Salata de pui cu masline si capere – o salata de vara, simpla si rapida [...]

2 Comentarii

Radacinoase cu maioneza de post

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]

8 Comentarii

Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii [...]

7 Comentarii

Pesto misto

Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos [...]

18 Comentarii

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]

8 Comentarii

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]

15 Comentarii

Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie

Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]

9 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]

15 Comentarii

Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook

Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la [...]

5 Comentarii

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]

9 Comentarii

7 arome romanesti – amestec de tip pasta

În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]

51 Comentariu

7 arome romanesti – amestec de tip pudra

Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]

55 Comentariu

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]

11 Comentarii

Pui Jerk

Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]

8 Comentarii

Creveti cu papaya

Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine [...]

15 Comentarii

Pui la cuptor cu cimbru si cartofi

Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, [...]

15 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]

11 Comentarii

Marinada pentru carnea de miel

Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]

19 Comentarii

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre sosul de rosii

Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]

11 Comentarii

Ciupercute cu usturoi si cimbru

Vreau sa va propun o reteta simpla, rapida, cu ingrediente foarte usor de gasit pe [...]

22 Comentariu

Sarmale in foi de varza acra

Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din [...]

27 Comentariu

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]

6 Comentarii

Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale

Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]

5 Comentarii

Curry de porc cu cartofi dulci

Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]

4 Comentarii