cimbru | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Se spune ca aceasta reteta a fost creeata pentru Napoleon, dupa batalia victorioasa de la Marengo, de bucatarul sau, Dunant. Acesta a gatit cu ce a avut la indemana, in tabara militara. Reteta de fata este una dintre variantele moderne ale preparatului, cea originala incluzand, se pare, pe langa ingredientele listate si de mine, si raci.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre cartofii fondanţi

Iată un subiect care lâncezeşte, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce trebuie scrise. Astăzi, în sfârşit, i-a venit rândul, după ce l-am amânat de cel puţin 30 de ori, căci de fiecare dată mi se părea că există un alt subiect mai important şi mai urgent. Dacă vă întrebaţi de ce tocmai astăzi i-a venit rândul, este pentru că mâine veţi găsi pe blog reţeta mea de peppersteak cu cartofi fondanţi.
(more…)

Citeste tot

Piept de pui cu sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Un pui gatit intreg este spectaculos, dar gatitul sau dureaza destul de mult. Vreau sa va ofer o varianta ceva mai rapida, care foloseste doar piepti de pui. Gatit astfel la cuptor, pieptul de pui este suculent si fraged, absolut delicios, mai ales alaturi de un pahar de ALIRA Merlot 2009.
Piept de pui cu sos de vin
(more…)

Citeste tot