ciupercute | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata cu paste, fasole si ciuperci

Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa manance ceva mai deosebit si gustos. Salata este rapida, usor de preparat, iar calitatea ei consta in modul de combinare al aromelor. Rezultatul final este plin de culoare si bine echilibrat nutritional. Salata se poate servi ca gustare, dar este indeajuns de consistenta ca sa se serveasca si ca fel principal.

(mai mult…)

Citeste tot

R’Bati – Peste cu sos picant-acrisor

R'Bati
Ramanem pentru inca o zi in universul bucatariei marocane si, dupa ce am vorbit despre sosul Chermoula, va prezint acum o reteta simpla, sanatoasa, aromata si foarte buna la gust.
In Maroc, pestele este adesea gatit intr-un sos pe baza de rosii, ardei grasi si ulei de masline, ca si in cazul retetei de R’Bati. Varianta prezentata de mine, care adauga la sos ciupercute si creveti, este una “de lux”, servita doar la ocazii speciale.
(mai mult…)

Citeste tot

Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara

Numit dupa un diplomat rus, contele Paul Stroganov (secolul al XIX-lea), acest fel de mancare consta in fasii subtiri de carne frageda de vita, ceapa si ciuperci feliate, toate sotate rapid in unt si combinate cu smantana.
Vita Stroganoff cu tarhon si nucsoara
Bucatarie: franceza
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
(mai mult…)

Citeste tot