cocos | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Zanzibar – exotism şi rafinament culinar (1)

Mirodeniile au fost motivul pentru care am început să gătesc. Mai întâi m-a atras istoria lor, şi abia apoi aromele, culorile şi gustul. Deşi astăzi sunt concentrat mai mult asupra gătitului, istoria şi rolul jucat de mirodenii în evoluţia omenirii continuă să mă fascineze. Aşa se explică faptul că mă documentez continuu asupra acestui subiect, lucru ce mi-a permis să identific zone geografice care au jucat roluri cheie în istoria producerii, comercializării şi utilizării culinare a mirodeniilor. Subiectul mi s-a părut atât de interesant, încât a dus la intenţia de a scrie o serie de articole ce descriu bucătării exotice, semi-necunoscute, pline de farmec, de legendă şi mister, legate de vechiul comerţ cu mirodenii. Astăzi despre Zanzibar.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele găinii

Găina, cocoşul, puii cei atât de bine cunoscuţi poartă nunmele ştiinţific de „Gallus domesticus” şi, aşa cum te-ai putea aştepta de la un animal-aliment atât de răspândit şi intrat în dieta oamenilor din timpuri imemoriale, istoria sa este tulbure.
(mai mult…)

Citeste tot