Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente

Pe scurt despre sosul guai wei

Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre Yu Xiang

Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]

16 Comentarii

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]

2 Comentarii

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]

2 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre pissalat

Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]

A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014

Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre garum (1)

Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]

7 Comentarii

Un pic de teorie a carnatului

Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]

10 Comentarii

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

A fost "O cina si o surpriza"

Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, [...]

8 Comentarii

Graten de paste cu legume

Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

File de salau cu gremolata mentolata

Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]

Miez de lapte cu relish de ardei

Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]

4 Comentarii

Pui cu sos de vin si ciupercute

Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]

Ardei copti cu branza si pesto

Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre rouille

Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]

12 Comentarii

Bulete de cascaval cu pesto

Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]

2 Comentarii

Porc cu Camembert

Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]

3 Comentarii

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]

6 Comentarii

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]

8 Comentarii

Porc cu salvie si sparanghel

Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]

2 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]

4 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]

4 Comentarii

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]

2 Comentarii

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]

11 Comentarii

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute

Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]

8 Comentarii

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]

7 Comentarii

A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei [...]

1 Comentariu

A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013

Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat [...]

"Sunday Grilling" – meniu marocan, 21 aprilie 2013

Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul [...]

Creveti cu pesto citric

Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]

4 Comentarii

A fost "Cina lejera cu si pe… canapele", martie 2013

Serile de vineri “La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta [...]

Pe scurt despre asezonare

Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i [...]

13 Comentarii