Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre Yu Xiang
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
2 Comentarii
mart.
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
mart.
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
feb.
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
2 Comentarii
feb.
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
8 Comentarii
ian.
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
4 Comentarii
ian.
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014
Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]
7 Comentarii
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
10 Comentarii
ian.
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
A fost "O cina si o surpriza"
Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, [...]
8 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
oct.
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
oct.
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
oct.
Miez de lapte cu relish de ardei
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
4 Comentarii
sept.
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Ardei copti cu branza si pesto
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Bulete de cascaval cu pesto
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]
2 Comentarii
Porc cu Camembert
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
6 Comentarii
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
aug.
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
8 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
2 Comentarii
iul.
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
4 Comentarii
iul.
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
4 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
2 Comentarii
Dorada cu pesto
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]
2 Comentarii
mai
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
mai
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
8 Comentarii
apr.
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
7 Comentarii
A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013
În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei [...]
1 Comentariu
apr.
A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013
Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat [...]
apr.
"Sunday Grilling" – meniu marocan, 21 aprilie 2013
Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul [...]
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o “tapa” extrem de [...]
4 Comentarii
apr.
A fost "Cina lejera cu si pe… canapele", martie 2013
Serile de vineri “La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta [...]
apr.
Pe scurt despre asezonare
Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i [...]
13 Comentarii