Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de...
2 Comentarii
Pe scurt despre Yu Xiang
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan),...
16 Comentarii
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind,...
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...
2 Comentarii
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...
8 Comentarii
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta,...
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un...
4 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014
Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat...
4 Comentarii
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste...
7 Comentarii
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut...
10 Comentarii
Pui cu legume si mult ghimbir
Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...
4 Comentarii
A fost "O cina si o surpriza"
Vinerea trecuta, pe 25 octombrie 2013, am sustinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A,...
8 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...
Miez de lapte cu relish de ardei
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte...
4 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi...
Ardei copti cu branza si pesto
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care...
4 Comentarii
Pe scurt despre rouille
Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Bulete de cascaval cu pesto
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit,...
2 Comentarii
Porc cu Camembert
Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...
3 Comentarii
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...
8 Comentarii
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...
4 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir,...
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...
2 Comentarii
Dorada cu pesto
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta...
7 Comentarii
A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013
În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei...
1 Comentariu
A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013
Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat...
Sunday Grilling – meniu marocan, 21 aprilie 2013
Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul...
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de...
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...
4 Comentarii
A fost "Cina lejera cu si pe… canapele", martie 2013
Serile de vineri „La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta...
Pe scurt despre asezonare
Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i...
13 Comentarii
A fost "Sunday Grilling" – 24 martie 2013
Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al...
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Pui cu crusta de migdale si sos de portocale
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de...
8 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste „en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
Sunday Grilling, 17 martie 2013
A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria...
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de...
4 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...
12 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez...
4 Comentarii
Pulpe de pui marinate – afumate
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...
A fost "Sarea în bucate", februarie 2013
Daca anul trecut, în aceeasi perioada, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din...
9 Comentarii
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii