blog de Gastronomie
Acum câţiva ani, mă documentam despre sosurile asiatice iuţi şi picante, preparate pe bază de [...]
2 Comentarii
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucătăriei din Szechuan (sau Sichuan), [...]
16 Comentarii
Am auzit diverse persoane afirmând că tapenade este un sos sau o garnitură. Alţii pretind, [...]
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
Picada Îmi doresc să scriu despre picada încă de acum câţiva ani, când am petrecut [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
8 Comentarii
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franţa, [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Dacă am ţinut eu bine socoteala, seara thailandeză a fost evenimentul cu numărul 20 desfăşurat [...]
Zilele trecute am gătit un stir-fry folosind puţin prahok, un condiment cambodgian preparat din peşte [...]
7 Comentarii
Mărturisesc că până de curând aproape că nu am dat importanţă cârnaţilor. Nu am avut [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
Vinerea trecută, pe 25 octombrie 2013, am susţinut un eveniment culinar în str. Paris nr.7A, [...]
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]
Sosul „rouille” (în limba franceză „rouille” înseamnă „rugină”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
6 Comentarii
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
In această ultimă parte a articolului despre nam prik, vă voi prezenta câteva variante de [...]
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]
Bucătăria thailandeză este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzătoare, complexe şi savuroase din [...]
11 Comentarii
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
Există două feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineză), ambele folosite nu [...]
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminică 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei [...]
1 Comentariu
Ieri (vineri) seară, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat [...]
Duminica 21 aprilie 2013, la orele 13:00, in str. maica Alexandra nr. 5, la show-room-ul [...]
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de [...]
Serile de vineri „La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută [...]
Asezonarea este o tehnică de bază în bucătărie. Ea reprezintă procedeul prin care mâncării i [...]
13 Comentarii