condimente | Retetele lui Radu - Gastronomie:

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. Cum inaintam cu pasi mari spre vara, gatitul in aer liber devine o optiune din ce in ce mai atragatoare, mai ales ca un gratar performant iti permite sa prepari lucruri mai neobisnuite si mai rafinate.

Aceasta reteta a fost gatita de mine la evenimentul “Fun & Grill” din luna aprilie 2012 si este cea cu numarul 600 de pe acest blog.
(more…)

Citeste tot

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre bloggerii culinari au primit produsele Delaco, actiune ce s-ar putea constitui intr-o campanie online, bine targetata catre publicul amator de gatit si, bineinteles, iubitor de mancare. De altfel, convingerea mea este ca mediul online, cel putin in domeniul culinar, este mult mai eifcient si mult mai ieftin decat televiziunea. Voi argumenta acest lucru intr-un articol viitor.

Revenind la lactatele noastre, mi-au placut trei lucruri: producatorul a luat legatura direct cu bloggerii, fara a mai apela la o agentie de publicitate (adesea acestea sunt doar un intermediar scump si incompetent), a trimis produsele fara a avea vreo pretentie ca bloggerii sa publice ceva despre ele si, in final, mi-a placut numele produsului: miez de lapte. Este o marca ce ar putea face o cariera foarte buna.

Daca tot nu m-a fortat nimeni sa scriu ceva despre miez de lapte si Delaco, m-am gandit sa fac la repezeala o reteta extrem de simpla si de usoara, dar gustoasa. Asa ca va ofer aceste “frigarui” de primavara, servite cu trei sosuri diferite.
(more…)

Citeste tot

Dulce-de-iute se pregăteşte de noul sezon

Ieri seară (25 aprilie 2012), la restaurantul “The Harbour” a avut loc ultima degustare de condimente a sezonului 2011. Aceste degustări se vor relua, probabil, în luna octombrie, atunci când ardeii iuţi sunt în plin sezon, copţi şi roşii la culoare.

Vreau să mulţumesc celor câteva sute de persoane care au participat la degustările organizate de mine, pentru disponibilitate, interes şi timpul pe care mi l-au alocat şi profit de acest scurt anunţ pentru a le da vestea că, începând cu luna iulie, voi organiza primele degustări de dulceţuri naturale: nuci verzi, cireşe amare, vişine şi trandafiri.

Vă aştept cu drag. Până atunci, vă doresc o vară frumoasă şi plină de bucurii!

Produsele “dulce-de-iute”, în variantele verde şi roşie, şi “arde-iute” sunt la îndemâna doritorilor, în limita stocului, prin comandă online.

Citeste tot

Grill Champions Tour III

Mâine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucureşti Grill Champions Tour, ajuns la cea de-a treia ediţie. Organizat de Grillsociety.ro, acest eveniment are ca punct culminant o demonstraţie culinară susţinută de doi campioi mondiali de barbecue.

Camillo Tomanek, zis don Caruso, şi Marco Greulich, cunoscut ca don Marco, sunt doi adevăraţi maeştri ai grătarelor, fie ele cu cărbuni, cu gaz sau electrice.
(more…)

Citeste tot

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie – semn ca am avut o primavara rece si intarziata. Cum foarte multi dintre noi am ramas cu o multime de oua vopsite, cel putin asa mi s-a intamplat mie, m-am gandit sa va propun sa “reciclati” o parte dintre ele in aceasta salata de primavara.

(more…)

Citeste tot