condimente | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu pistou si legume

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pistou este varianta provensala a mai cunoscutului sos pesto. Numele sau inseamna “pisat” in limba provensala, iar sosul se prepara pisand bine frunze proaspete de busuioc cu usturoi, patrunjel, sare si piper si amestecandu-le apoi cu Parmesan ras si ulei de masline extra virgin.

(more…)

Citeste tot

Degustare de condimente, februarie 2012 (urmare)

Miercuri seară, 29 februarie 2012, am organizat la restaurantul „The Harbour” o degustare de condimente, dacă nu mă înşel a şasea de când am început proiectul „dulce-de-iute”. Au fost degustate condimentele „dulce-de-iute verde”, “dulce-de-iute roşu” şi „arde-iute” în combinaţie cu legume, brânzeturi şi carne. Au fost prezente 37 de persoane, unele dintre ele la a doua participare (semn bun când clienţii revin!) şi pot să afirm că am avut, din nou, succes.

(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (4)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele facute de mine, parte cumparate de pe diverse site-uri de specialitate, multe dintre ele interesante.
Vreau sa vi le prezint si, eventual, sa le comentam impreuna.

Iata o fotografie din 2008, de la ultima vizita facuta in Cambodgia. Au trecut mai mult de 3 ani de atunci si mi-e foarte dor de Asia. Sper s-o revad cat mai repede.
Revenind la fotografie, ea este facuta in partea laterala a unei piete stradale din Phnom Penh, destul de pitoreasca, caci produsele lor, atat de misterioase pentru un european neavizat, sunt o adevarata sursa de incantare. In fotografie se pot vedea limete kafru (kafir lime), taro, galangal mic, galangal, ciuperci uscate, sos de peste, pungute cu mix-uri de mirodenii, zahar de palmier, sos de soia si altele pe care nu pot sa le recunosc.

Ca remarca ceva mai generala, din putinul pe care am reusit eu sa-l vad, pietele din Phnom Penh sunt mult mai mici si mai sarace decat cele din Bangkok. Cea mai interesanta piata vazuta de mine in Cambodgia este cea din Siem Reap, mult mai mare si mai bogata decat cele din capitala, (caci in Siem Reap sosesc mii de turisti in fiecare saptamana, dornici sa viziteze complexul de la Angkor Wat), si neasteptat de curata, la acest capitol fiind peste tot ce am vazut si in Thailanda.

Citeste tot

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pieptul de rata este o delicatesa care merge bine cu fructele parfumate si sosurile dulci-picante. In aceasta reteta sunt echilibrate excelent de ananas si de sosul iute, completate de orez si desavarsite de vinul rosu sec, parfumat si fructat.

(more…)

Citeste tot

Degustare de condimente, februarie 2012

Vă invit miercuri 29 februarie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piaţa Amzei nr. 10-22, sector 1, Bucureşti, la o degustare de condimente. Cei care au fost deja la degustările organizate de mine ştiu că “The Harbour” este un loc simpatic şi primitor, cu personalitate şi şarm. Am reţinut, ca de obicei, o sală separată unde nu vom fi deranjaţi de nimeni.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de vin si struguri

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Cheia retetei este sosul neasteptat, preparat cu vin si pesto, combinatie tipic mediteraneana. Adausul de struguri da retetei o nota proaspata si fructata, care merge bine cu un vin rosu sec, ale carui gust si aroma au nuante de fructe.

(more…)

Citeste tot