Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente

Curry de pui cu miez de nuca de cocos

Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...

2 Comentarii

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...

9 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...

6 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...

11 Comentarii

Pe scurt despre bagoong si patis

“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...

7 Comentarii

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...

8 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

Creveti cu unt-gremolata si orez integral

Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...

3 Comentarii

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...

7 Comentarii

Pui cu mazare si mujdei

Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ...

8 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...

4 Comentarii

Pui aplatizat la cuptor

Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....

5 Comentarii

Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...

Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii

Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...

8 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Pe scurt despre confit

Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de...

26 Comentariu

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...

2 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....

8 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...

4 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...

7 Comentarii

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...

2 Comentarii

Bacania Veche 2

O veste buna pentru bucurestenii pasionati de delicatese. La 2 ani de la prima Bacanie...

Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos

Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (17)

Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...

7 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...

4 Comentarii

A fost “Gustari de casa”, octombrie 2012

Acum cateva zile am anuntat evenimentul “Gustari de casa” care dorea sa puna în valoare...

6 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...

10 Comentarii

Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012

Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...

4 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...

13 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

Gustari de casa

Vineri, 26 octombrie 2012, va doresc ca musafiri si meseni la evenimentul „Gustari de casa”,...

9 Comentarii

A fost "Good Taste of Bucharest 2012"

Sambata si duminica 13-14 octombrie 2012 am fost la targul/expozitie “Good Taste of Bucharest 2012”...

6 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...

4 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Good Taste of Bucharest 2013

In acest sfarsit de saptamana are loc la World Trade Center evenimentul „Good taste of...

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (34)

Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...

4 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...

6 Comentarii

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...

8 Comentarii

Salmoriglio

Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...

13 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...

7 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...

17 Comentarii

Pe scurt despre adobo (2)

În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...

2 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (30)

Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...

15 Comentarii

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...

26 Comentariu

Unt-gremolata

Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...

14 Comentarii

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Fotografii de pe papamond (29)

Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...

8 Comentarii

Salata de muguri de fasole

Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...

16 Comentarii

Fotografii de pe papamond (27)

Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...

12 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (25)

Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare”...

15 Comentarii

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...

24 Comentariu

Sunday Grilling – 8 iulie 2012 (urmare)

Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta...

21 Comentariu

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...

20 Comentariu

Fotografii de pe papamond (22)

Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs.,...

17 Comentarii