Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente
Curry de pui cu miez de nuca de cocos
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...
2 Comentarii
Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...
9 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Pe scurt despre bagoong si patis
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua...
7 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
Creveti cu unt-gremolata si orez integral
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...
3 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Pui cu mazare si mujdei
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ...
8 Comentarii
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...
4 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....
5 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...
8 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Pe scurt despre confit
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de...
26 Comentariu
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Bacania Veche 2
O veste buna pentru bucurestenii pasionati de delicatese. La 2 ani de la prima Bacanie...
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (17)
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (37)
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...
7 Comentarii
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...
4 Comentarii
A fost “Gustari de casa”, octombrie 2012
Acum cateva zile am anuntat evenimentul “Gustari de casa” care dorea sa puna în valoare...
6 Comentarii
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...
10 Comentarii
Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012
Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...
4 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...
13 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Gustari de casa
Vineri, 26 octombrie 2012, va doresc ca musafiri si meseni la evenimentul „Gustari de casa”,...
9 Comentarii
A fost "Good Taste of Bucharest 2012"
Sambata si duminica 13-14 octombrie 2012 am fost la targul/expozitie “Good Taste of Bucharest 2012”...
6 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Good Taste of Bucharest 2013
In acest sfarsit de saptamana are loc la World Trade Center evenimentul „Good taste of...
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (34)
Am mai povestit în cadrul acestei foto-rubrici despre pietele plutitoare, unul dintre fenomenele tipice Asiei...
4 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...
6 Comentarii
Dorada la gratar cu salmoriglio
Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge...
8 Comentarii
Salmoriglio
Cum cred ca meritam sa ne traim viata cu gust, va prezint astazi, foarte pe...
13 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...
17 Comentarii
Pe scurt despre adobo (2)
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...
2 Comentarii
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (30)
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...
15 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...
26 Comentariu
Unt-gremolata
Am mai vorbit pe acest blog despre untul-gremolata, atat in cadrul articolului referitor la conservarea...
14 Comentarii
Pastrav cu unt-gremolata
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...
17 Comentarii
Fotografii de pe papamond (29)
Prin anii ’60, cand eram si eu mititel si mergeam la mare cu parintii, îmi...
8 Comentarii
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Fotografii de pe papamond (27)
Afirmam cu doar cateva zile în urma, postand o reteta, ca bucataria chinezeasca nu este...
12 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Salata calda de castraveti cu bacon
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...
16 Comentarii
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (25)
Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînteles, mancarea. Cand spun „mancare”...
15 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...
24 Comentariu
Sunday Grilling – 8 iulie 2012 (urmare)
Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta...
21 Comentariu
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Fotografii de pe papamond (22)
Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs.,...
17 Comentarii