blog de Gastronomie
Duminica trecută, pe o vreme rece şi cam neprietenoasă, am susţinut ca amfitrion cel de-al [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse [...]
4 Comentarii
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]
8 Comentarii
Iata o varianta asiatica de peste „en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
6 Comentarii
A venit primăvara, şi nu singură, căci odată cu îmblânzirea vremii a reînceput şi seria [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de [...]
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un [...]
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez [...]
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum [...]
Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din [...]
9 Comentarii
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
“Bagoong” şi “patis” sunt două cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele două [...]
7 Comentarii
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]
5 Comentarii
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]
Confit este un termen care are mai multe înţelesuri. El denumeşte generic diferite tipuri de [...]
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o [...]
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
Vă readuc în atenţie o modalitate extrem de simplă şi de versatilă de a da [...]
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
O veste bună pentru bucureştenii pasionaţi de delicatese. La 2 ani de la prima Băcănie [...]
Astăzi cea de-a doua parte, şi ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinadă chimichurry. Vă voi prezenta [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de bază pentru asezonarea [...]
Ne aflăm în faţa ultimului episod dedicat formării culturii culinare din sub-continentul indian. Astăzi despre [...]
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]