condimente | Retetele lui Radu - Gastronomie:

În bucătăria de la Wu Xing – partea 2

Vă poftesc din nou să îl vedeţi în acţiune pe Tushin gătind, cu dexteritatea şi viteza sa obişnuite, alte două preparate vedetă ale meniului oferit de Wu Xing.

Cum ceea ce am avut de spus a fost deja spus in prima parte a acestui articol, nu mai îmi rămâne altceva de făcut decât să vă urez o vizionare plăcută.
Nu uitaţi, dacă vă inspiră ceea ce vedeţi, accesaţi www.wuxing.ro şi puteţi comanda orice doriţi. Merită banii!

Citeste tot

Pe scurt despre toban jiang

“Toban jiang” (sau “dou ban jiang” ori “doban jiang”) este un sos gros, sau o pastă, preparată din fasole fermentată, ardei iuţi şi alte câteva adausuri. Este un condiment specific bucătăriei din Sichuan, preferata mea între bucătăriile regionale din China. Mulţi spun că această pastă este „sufletul” bucătăriei sichuaneze; multe preparate din Sichuan nu se pot, pur şi simplu, găti fără toban jiang.
Am mai atins pe acest blog tema unor condimente preparate pornind de la o bază de fasole fermentată şi cred că, înainte de a porni discuţia despre toban jiang, poate nu ar strica o mică trecere în revistă generală.
(more…)

Citeste tot

Condimente online din Estonia

Dupa cum stim cu totii, este greu sa te aprovizionezi cu condimente sau alte ingrediente necesare atunci cand gatesti preparate mai exotice, mai ales in cazul celor care nu sunt bucuresteni. Numai eu stiu de cate ori trebuie sa indic in retete locul de unde am cumparat, sau unde s-ar putea gasi, un ingredient sau altul.
(more…)

Citeste tot