Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...

34 Comentariu

Piept de rata cu cartofi noi si fructe uscate

Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta...

26 Comentariu

Salata picanta cu taitei

Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...

28 Comentariu

Salata picanta-acrisoara cu creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta salata este...

31 Comentariu

Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi

Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...

24 Comentariu

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...

13 Comentarii

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...

35 Comentariu

Fotografii de pe papamond (17)

Fotografia de astazi imi place mult si cred ca va dati seama de ce. Acest...

19 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...

40 Comentariu

Pe scurt despre miso (2)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si...

33 Comentariu

Pe scurt despre miso (1)

Miso – Condiment traditional japonez Prepararea de miso a fost considerata de japonezi, în ultimile...

31 Comentariu

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...

12 Comentarii

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la “Antique Bistro & Wines”,...

4 Comentarii

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....

8 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...

6 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...

10 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Dulce-de-iute se pregateste de noul sezon

Ieri seara (25 aprilie 2012), la restaurantul “The Harbour” a avut loc ultima degustare de...

5 Comentarii

Grill Champions Tour III

Maine (vineri 27 aprilie 2012) va avea loc, la Bucuresti Grill Champions Tour, ajuns la...

4 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)

În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...

6 Comentarii

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie...

10 Comentarii

Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

19 Comentarii

Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se apropie Pastele...

14 Comentarii

Fun & Grill – aprilie 2012

Petreceti o mini-vacanta culinara, alaturi de mine si de alti pasionati ai gatitului, la Casa...

2 Comentarii

Fun & Grill – martie 2012

Iata ca a luat sfarsit si cel de-al treilea eveniment culinar desfasurat la casa “Mara”din...

13 Comentarii

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Trufele sunt o...

10 Comentarii

Degustare de condimente, aprilie 2012

Va invit miercuri 25 aprilie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

36 Comentariu

Zi de filmare

Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo....

6 Comentarii

Degustare de condimente, martie 2012 – urmare

Ieri seara, 21 martie 2012, a avut loc cea de-a cincea degustare de condimente organizata...

6 Comentarii

Muschiulet de porc cu crusta dulce-picanta

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc...

12 Comentarii

Fun & Grill

Petreceti un sfarsit de saptamana culinar, alaturi de mine si de alti pasionati ai gatitului,...

8 Comentarii

Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012

Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din...

10 Comentarii

Degustare de condimente, martie 2012

Va invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

25 Comentariu

Pui cu pistou si legume

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pistou este varianta...

10 Comentarii

Degustare de condimente, februarie 2012 (urmare)

Miercuri seara, 29 februarie 2012, am organizat la restaurantul „The Harbour” o degustare de condimente,...

Salata de orez cu pui si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...

4 Comentarii

Ficatei de pui cu cartofi si sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

7 Comentarii

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (4)

Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...

4 Comentarii

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pieptul de rata...

4 Comentarii

Degustare de condimente, februarie 2012

Va invit miercuri 29 februarie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata...

60 Comentariu

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...

13 Comentarii

Pui cu sos de vin si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Cheia retetei este...

13 Comentarii

„Marea Gratareala” – martie 2012

Iata ca a trecut si primul eveniment „Marea Gratareala”. Am vrut sa organizez ceva acccesibil...

12 Comentarii

Porc cu legume si "dulce-de-iute"

Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar...

Marea Gratareala – februarie 2012

În acest final de saptamana am organizat la Casa „Mara” din Slanic-Prahova un eveniment culinar...

15 Comentarii

Pachetele de primavara cu sos nuoc cham

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

9 Comentarii

Creveti crocanti cu orez si sos picant

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

8 Comentarii

Lidl si Saptamana Asiatica in farfuria ta

Cred ca m-am plans de nenumarate ori de faptul ca alimentele exotice, in special cele...

17 Comentarii

Somon cu sos de rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Rosiile uscate au...

18 Comentarii

Marea Gratareala

Dragilor, va invit la „Marea Gratareala”. Vreau ca în fiecare luna sa va scot din...

10 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...

12 Comentarii

Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“

Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat...

2 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care...

10 Comentarii

Pastrav cu sos dulce-acrisor

Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...

Bilant 2011

2011 a murit, traiasca 2012! Am încheiat un an extrem de interesant, plin de evenimente....

38 Comentariu

Paella cu ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul...

10 Comentarii

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...

6 Comentarii

Pui cu cuscus si varza de Bruxelles

Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat...

2 Comentarii

Piept de pui cu sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit...

14 Comentarii

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un...

6 Comentarii

Orez cu ardei grasi

Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute,...

2 Comentarii

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...

9 Comentarii