Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente

Orez cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

8 Comentarii

Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici

Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu....

2 Comentarii

Omleta cu orez si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...

4 Comentarii

Creveti cu cartofi si busuioc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si...

22 Comentariu

Boierie adevarata

Magazinul Boieresc si-a deschis, în mod oficial, usa pentru onor-clientela. Magazinul Boieresc, a carui echipa...

4 Comentarii

Salata de orez cu creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Acest...

7 Comentarii

Frigarui cu "dulce-de-iute"

Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit,...

8 Comentarii

Rodul întamplarii – partea 3

Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între...

14 Comentarii

Rodul întamplarii – partea 2

Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata...

18 Comentarii

Rodul întamplarii – partea 1

Introducere De obicei, atunci cand se aminteste despre întamplari care au avut un rol deosebit...

10 Comentarii

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...

4 Comentarii

Degustare la "The Harbour"

Aseara am fost ocupat în calitate de producator de condimente. Probabil ca în acest moment...

4 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...

11 Comentarii

Maine, degustare de condimente la "The Harbour"

Maine seara, la ora 19:00, organizez la restaurantul „The Harbour” din Piata Amzei, sector 1,...

4 Comentarii

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...

2 Comentarii

Hai la mosi! (2)

Spuneam în articolul anterior ca existenta unor targuri ca acesta este un act de normalitate...

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...

6 Comentarii

Tagliatelle cu sos de nuca

Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...

6 Comentarii

Pui cu tamarin

Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...

Degustare de condimente

Va vorbeam într-un articol din zilele trecute despre faptul ca am început sa produc experimental...

6 Comentarii

Pe scurt despre lawar

Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de...

2 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – China (10)

Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul...

4 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

Phall – cel mai iute curry din lume

Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda,...

4 Comentarii

O viata dulce de iute

Ştiti deja cat de mult îmi plac condimentele. Pentru cei pasionati de bucatarie, condimentele folosite...

28 Comentariu

Pe scurt despre kimchi – partea 1

Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale...

22 Comentariu

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...

18 Comentarii

Tocana de vita cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte...

6 Comentarii

Pe scurt despre sambaar si sambaar podi

Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si...

4 Comentarii

În bucataria de la Wu Xing – partea 2

Va poftesc din nou sa îl vedeti în actiune pe Tushin gatind, cu dexteritatea si...

34 Comentariu

La masa cu stramosii – China (4)

Continuam în articolul de astazi expunerea succinta a principiilor pe baza carora care s-a format...

13 Comentarii

La masa cu stramosii – China (3)

Vorbeam despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si filozofie. Continuu cu abordarea foarte succinta...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – China (2)

Mancare si filozofie Vorbeam în episodul trecut despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si...

13 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...

12 Comentarii

Pe scurt despre toban jiang

„Toban jiang” (sau „dou ban jiang” ori „doban jiang”) este un sos gros, sau o...

6 Comentarii

Condimente online din Estonia

Dupa cum stim cu totii, este greu sa te aprovizionezi cu condimente sau alte ingrediente...

17 Comentarii

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...

24 Comentariu

Curry rosu de pui

Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de...

18 Comentarii

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca...

10 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)

Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate...

4 Comentarii

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...

10 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....

9 Comentarii

Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)

Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...

10 Comentarii

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

10 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...

8 Comentarii

Ton negru cu citrice si coriandru

Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima...

34 Comentariu

Un concediu noroKOS – partea 5

Avanpremiera pentru Bodrum Revin – amintirile, bata-le vina! – la concediul din anul trecut. Chiar...

14 Comentarii

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust...

26 Comentariu

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...

8 Comentarii

Vita cu sos de stridii si broccoli

Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...

10 Comentarii

Scurt interviu in www.culinar.ro

Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca...

2 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)

Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...

4 Comentarii

Pui marocan la cuptor

Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In...

11 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)

Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de...

27 Comentariu

Pilaf cu 7 arome romanesti

Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un...

12 Comentarii

Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti

Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...

12 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine...

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)

Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...

8 Comentarii

Gnocchi con pesto

Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte...

15 Comentarii

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...

9 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...

11 Comentarii