Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente
Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici
Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu....
2 Comentarii
Omleta cu orez si pui
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...
4 Comentarii
Creveti cu cartofi si busuioc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si...
22 Comentariu
Boierie adevarata
Magazinul Boieresc si-a deschis, în mod oficial, usa pentru onor-clientela. Magazinul Boieresc, a carui echipa...
4 Comentarii
Frigarui cu "dulce-de-iute"
Aceste frigarui, de inspiratie orientala, sunt condimentate intr-un mod mai putin obisnuit, dar care, promit,...
8 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 3
Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între...
14 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 2
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata...
18 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 1
Introducere De obicei, atunci cand se aminteste despre întamplari care au avut un rol deosebit...
10 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Degustare la "The Harbour"
Aseara am fost ocupat în calitate de producator de condimente. Probabil ca în acest moment...
4 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...
11 Comentarii
Maine, degustare de condimente la "The Harbour"
Maine seara, la ora 19:00, organizez la restaurantul „The Harbour” din Piata Amzei, sector 1,...
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...
2 Comentarii
Hai la mosi! (2)
Spuneam în articolul anterior ca existenta unor targuri ca acesta este un act de normalitate...
La masa maharajahului Kumar
Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...
6 Comentarii
Pui cu tamarin
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...
Degustare de condimente
Va vorbeam într-un articol din zilele trecute despre faptul ca am început sa produc experimental...
6 Comentarii
Pe scurt despre lawar
Bucataria din Bali este renumita prin cateva preparate deosebite; între acestea, lawar este gatit de...
2 Comentarii
Chiftelute dulci-iuti
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – China (10)
Unul dintre lucrurile care mi se par deosebite în cultura culinara chinezeasca, este si modul...
4 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...
6 Comentarii
Phall – cel mai iute curry din lume
Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda,...
4 Comentarii
O viata dulce de iute
Ştiti deja cat de mult îmi plac condimentele. Pentru cei pasionati de bucatarie, condimentele folosite...
28 Comentariu
Pe scurt despre kimchi – partea 1
Kimchi, scris adesea si „gimchi”, „kimchee” sau „kim chee”, este un tip de muraturi traditionale...
22 Comentariu
La masa cu stramosii – China (8)
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...
18 Comentarii
Pe scurt despre sambaar si sambaar podi
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si...
4 Comentarii
În bucataria de la Wu Xing – partea 2
Va poftesc din nou sa îl vedeti în actiune pe Tushin gatind, cu dexteritatea si...
34 Comentariu
La masa cu stramosii – China (4)
Continuam în articolul de astazi expunerea succinta a principiilor pe baza carora care s-a format...
13 Comentarii
La masa cu stramosii – China (3)
Vorbeam despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si filozofie. Continuu cu abordarea foarte succinta...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – China (2)
Mancare si filozofie Vorbeam în episodul trecut despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si...
13 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...
12 Comentarii
Pe scurt despre toban jiang
„Toban jiang” (sau „dou ban jiang” ori „doban jiang”) este un sos gros, sau o...
6 Comentarii
Condimente online din Estonia
Dupa cum stim cu totii, este greu sa te aprovizionezi cu condimente sau alte ingrediente...
17 Comentarii
Vita cu ceapa si ghimbir
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...
24 Comentariu
Curry rosu de pui
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de...
18 Comentarii
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca...
10 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (2)
Continuam astazi articolul referitor la bucataria chino-americana, trecand în revista cele mai importante preparate asociate...
4 Comentarii
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....
9 Comentarii
Pe scurt despre bucataria chino-americana (1)
Nu cred ca este un secret pentru dvs. faptul ca sunt un mare amator de...
10 Comentarii
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
10 Comentarii
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...
8 Comentarii
Ton negru cu citrice si coriandru
Este prima data cand vad ton negru pe piata noastra si, in general, este prima...
34 Comentariu
Un concediu noroKOS – partea 5
Avanpremiera pentru Bodrum Revin – amintirile, bata-le vina! – la concediul din anul trecut. Chiar...
14 Comentarii
Pe scurt despre chaat masala
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...
8 Comentarii
Vita cu sos de stridii si broccoli
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...
10 Comentarii
Scurt interviu in www.culinar.ro
Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca...
2 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...
4 Comentarii
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In...
11 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)
Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de...
27 Comentariu
Pilaf cu 7 arome romanesti
Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un...
12 Comentarii
Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti
Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...
12 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)
Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine...
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...
8 Comentarii
Gnocchi con pesto
Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte...
15 Comentarii
Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...
9 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii