Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: condimente
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine...
2 Comentarii
Salata siciliana
Reteta foloseste ingrediente tipice insulelor mediteraneene. Gustul acestei salate se imbunatateste daca este preparata cu...
6 Comentarii
Austria, o federatie a aromelor
Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit...
Noua savoare a bucatariei irlandeze
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult...
Naga Jolokia – cobra cu seminte
Iubesc ardeii iuti si gatesc adesea cu ei. Sunt sanatosi si, folositi cum si...
4 Comentarii
Salata picanta cu portocale
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final,...
6 Comentarii
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei...
2 Comentarii
De ce am gati bucatarie asiatica?
Pentru ca este creativa Cheia succesului atunci cand gatim retete din bucataria asiatica sta mai...
3 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...
6 Comentarii
Creveti cu portocale
Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti....
6 Comentarii
Paella cu fructe de mare
Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se...
22 Comentariu
Creveti cu piper si ardei grasi
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana...
Sos Nuoc Cham
Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit...
2 Comentarii
Aromele istoriei (5)
Epoca moderna Succesul Portugaliei si punerea bazei propriului monopol a provocat celelalte puteri maritime ale...
4 Comentarii
Yakitori
Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele...
8 Comentarii
Nasi Goreng
In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este,...
14 Comentarii
La Résèrve – boutique en ligne
Iata un site romanesc ce comercializeaza diferite produse culinare deosebite. Marturisesc ca nu am comandat...
Aromele istoriei (4)
Evul Mediu Condimentele au fost cele mai valoroase resurse in comertul lumii antice si medievale....
Aromele istoriei (3)
Piperul, regele condimentelor Ce parere ati avea despre un indraznet negustor din secolul XVI, care...
Aromele istoriei (2)
Antichitatea Exista multe documente si insemnari diferite care arata ca pe la 2600 i.CH., egiptenii...
Aromele istoriei (1)
Cateva generalitati Marturisesc ca atractia mea pentru bucatarie este legata intrinsec de condimente. Acestea mi-au...
2 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 5
Dragoste mare, fratilor! Pariez ca va spuneti deja: „Mai, frate, da’ mare amor intre asta...
11 Comentarii
Pachetele de primavara
Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est,...
16 Comentarii
Pestera lui Ali Baba este la Paris
Daca sunteti pasionati de condimente, sau curiosi sa incercati ingrediente exotice, si aveti drum la...
8 Comentarii
Amestec chinezesc „5 arome”
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se...
14 Comentarii
Spaghete cu telina si sos de rosii
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapida,...
4 Comentarii
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...
10 Comentarii
Garam Masala – amestecul minune
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”,...
14 Comentarii