confit | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mancare de casa, pentru masa de Craciun

Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna. Vestea rea este ca vine cu zapada si frig, ambele chestii fiind neplacute intr-un oras mare, in care circula sute de mii de masini si milioane de pietoni. Vestea buna este ca, pe langa zapada si frig, vin sarbatorile; mi-e cam sila de toata tevatura marketingo-comerciala desfasurata de media, in special de televizioni, dar, facand abstractie de ea, chiar putem petrece cateva zile placute.
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Vestea si mai buna este GUXT si-a propus sa va scape de oboseala si alergatura necesare prepararii mesei festive de Craciun. Lasati-ne pe mine si Costel Clipescu sa facem pentru dvs. ceea ce stim cel mai bine: bucate delicioase.
(mai mult…)

Citeste tot

Răsfăţul de week-end

Aşa cum v-am promis acum câteva zile, Costel Clipescu şi cu subsemnatul, adică echipa din bucătăria clubului de explorări culinare GUXT, încercăm să vă convingem că meritaţi să vă răsfăţaţi, după o săptămână de muncă, dvs. înşivă, familia şi prietenii cu preparate culinare deosebite, gătite în casă şi livrate acasă.

(mai mult…)

Citeste tot

Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse

Confit este un termen ce denumeste bucati de carne, in special rata si gasca, dar si porc, gaina, iepure etc. gatite lent in propria grasime, cu sare si alte arome.
Aceasta reteta combina trei preparate clasice ale bucatariei franceze, oferind in final un fel principal, servit in mod traditional la mese festive, cum sunt cele de Craciun sau Revelion.

Pulpele fiind destul de sarate, merg bine cu garnituri dulci, ca dulceata de ceapa sau varza rosie brezara cu zahar, vin si otet balsamic, ca in reteta mea.
Fiind vorba despre trei preparate, reteta are o oarecare complexitate, dar fiecare parte in sine a preparatului se face destul de simplu.
(mai mult…)

Citeste tot

Mancare de casa pentru Craciun!

Stiu ca multi dintre dvs. apreciati mancarea buna si va doriti un Craciun traditional, cu bucate gustoase pe masa, dar sunteti prea ocupati, prea obositi, sau nu indeajuns de indemanatici pentru a gati totul singuri.
Va pun la dispozitie timpul, talentul, munca si experienta mea si a excelentului bucatar Costel Clipescu, oferindu-va sansa de a comanda preparate culinare traditionale romanesti si specialitati pline de savoare, din ingrediente selectionate cu grija, gatite in casa si livrate acasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre confit

Confit este un termen care are mai multe înţelesuri. El denumeşte generic diferite tipuri de carne, sărate şi gătite lent în propria grăsime, atât pentru a fi conservate cât şi pentru a căpăta un plus de gust. Astfel conservate şi depozitate la rece, confit-urile pot rezista câteva luni. Această metodă de conservare a alimentelor se foloseşte de mai multe sute de ani şi este, se pare, originară din sud-vestul Franţei.
Un alt înţeles al termenului „confit” este acela al unui condiment, sos sau garnituri, preparată din fructe sau legume gătite până la consistenţa unui gem, într-un lichid asezonat cu zahăr, sare şi alte mirodenii şi arome diverse. Foarte populare sunt confit-urile de lămâi, ardei iute, ceapă şi usturoi.
(mai mult…)

Citeste tot