cooking show | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Zi de filmare

Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo. Continuam seria „Bucate si vinuri alese”, care isi propune sa prezinte publicului conceptul de asociere a mancarii cu vinul, punctand si principiile dupa care se face aceasta asociere.

Ca de obicei vom incerca sa filmam cinci retete care vor fi difuzate incepand cu luna aprilie. In meniu:
Pui Marengo
Ton la gratar cu salata mediteraneana
Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara
Porc cu sos de brandy si trufe
Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Tineti-mi pumnii ca totul sa decurga normal si va astept la vizionare, in saptamanile ce urmeaza, in fiecare zi de miercuri.

Citeste tot

Marea Grătăreală

Dragilor, vă invit la „Marea Grătăreală”. Vreau ca în fiecare lună să vă scot din Bucureşti pentru 2-3 zile, alături de alţi pasionaţi de gătit şi de poveşti culinare, şi să vă aduc la Slănic-Prahova, la Casa „Mara”, în jurul unui foc de tabără, la un grătar şi un vin fiert.
Chiar dacă a venit iarna, chiar dacă afară este frig, un foc de tabără, un vin fiert, o mâncare bună şi o companie plăcută vă vor ţine, în mod sigur, de cald, şi veţi petrece un sfârşit de săptămână deosebit, alături de partenerul de viaţă.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu sos rose

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.

(mai mult…)

Citeste tot

Spetsofai

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Spetsofai este o specialitate din Pelion, de pe coasta de est a Greciei, dar a devenit popular in toata Grecia continentala si in majoritatea insulelor, mai ales Skiathos, Alonnisos si Skopelos.
Spetsofai
(mai mult…)

Citeste tot

Pauză la Kanal D

Emisiunea de pe Kanal D, „Cafeaua de dimineaţă”, ia o pauză pe 31 iulie. Este posibil ca pauza să fie una definitivă, căci postul TV nu este mulţumit de peformanţa emisiunii. În ce priveşte rubrica mea culinară, şi ea va lua o pauză, binevenită pe canicula asta, când nu-ţi vine nici să mănânci, darămite să găteşti în dogoarea aragazului.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu ceapa verde

Aceasta reteta are si varianta video.

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta bucatariei chineze asupra celei cambodgiene.
Stir-fry este o tehnica prin care ingredientele sunt prajite foarte rapid, la foc foarte iute, amestecand cvasi-permanent. Timpul scurt de gatit face ca ingredientele sa-si pastreze textura crocanta, culoarea si nutrientii.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui Tandoori

Aceasta reteta are si varianta video.

In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste intr-un cuptor de pamant, cu carbuni, numit „tandoor”, provenit din Afghanistan, de unde a fost adus de mongoli. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se incinge grill-ul cuptorului la maxim, dupa care se micsoreaza temperatura la moderat.

(mai mult…)

Citeste tot

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video.

Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a fost inventata tarziu, abia la sfarsitul sec. XIX, a devenit una dintre preferatele japonezilor. In mod traditional, aceasta reteta se gateste utilizand panko (un tip de pesmet japonez preparat din paine fara coaja, ceea ce da un pesmet de culoare alba, crocant si mai aerat decat cel obisnuit) si mustar iute japonez, karashi (preparat din mustar amestecat cu hrean, sau wasabi).

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2