copane | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cum se găteşte carnea de pasăre

Păsările, fie că sunt pui, curcani, potârnici, prepeliţe sau raţe, sunt unul dintre cele mai versatile alimente. Toate păsările au cam aceeaşi anatomie. Ea poate fi împărţită în cinci părţi principale: picioarele, pieptul, aripile, spinarea, organele interne şi diverse (labe, creste, capete etc.). Indiferent ce tip de pasăre cumpăraţi, sau ce dimensiune are ea, este important de înţeles că fiecare parte anatomică este compusă din ţesuturi musculare diferite şi că se gătesc diferit.

(more…)

Citeste tot

Cetateanul turmentat

Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem totusi sa ne betivim un piculet, fara ca valul de caldura sa ne loveasca in moalele capului? Simplu, ajutandu-ne de un preparat bine imprietenit cu alcoolul.
Si cu cafeaua, de altminteri, asa ca suntem un piculet “turmentati”, dar treji!

(more…)

Citeste tot

Copane de pui cu coriandru si mustar

Copane de pui cu coriandru si mustar
Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se pot folosi si alte jeleuri dulci-acrisoare, preferabil nu de culoare inchisa) in sosul preparat pe baza de vin.
Bucatarie: greceasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 45 minute
  (more…)

Citeste tot