Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: coriandru

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe [...]

1 Comentariu

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]

2 Comentarii

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]

8 Comentarii

Rulouri cu creveti si sos nuoc cham

Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]

6 Comentarii

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]

16 Comentarii

Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)

Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau, [...]

2 Comentarii

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]

3 Comentarii

Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene

În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]

10 Comentarii

Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]

Bumbu dasar putih – Bumbu alb

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]

2 Comentarii

Curry de naut cu baghar

Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]

6 Comentarii

Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)

Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]

10 Comentarii

Biber salçası

Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]

Dal samosa

Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]

5 Comentarii

Knackwurst

Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]

2 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]

7 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]

1 Comentariu

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]

2 Comentarii

Salata de vita cu taitei de orez si susan

Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]

4 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]

8 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]

2 Comentarii

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]

6 Comentarii

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]

8 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]

4 Comentarii

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]

2 Comentarii

Peste picant cu legume

Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]

6 Comentarii

Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus

Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]

10 Comentarii

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]

12 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]

4 Comentarii

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]

6 Comentarii