blog de Gastronomie
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe [...]
1 Comentariu
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau, [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]
5 Comentarii
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]