Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: coriandru
Ceviche de sepie in stil asiatic
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe...
1 Comentariu
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...
8 Comentarii
Rulouri cu creveti si sos nuoc cham
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau...
6 Comentarii
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...
Creveti cu sos de bere si coriandru
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...
16 Comentarii
Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau,...
2 Comentarii
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....
3 Comentarii
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...
10 Comentarii
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”....
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”....
2 Comentarii
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...
6 Comentarii
Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine,...
10 Comentarii
Biber salçası
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere...
Dal samosa
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata,...
5 Comentarii
Knackwurst
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este...
2 Comentarii
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat,...
7 Comentarii
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...
3 Comentarii
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...
1 Comentariu
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob...
2 Comentarii
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...
8 Comentarii
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...
8 Comentarii
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un...
4 Comentarii
Pui cu legume si mult ghimbir
Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...
4 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir)...
2 Comentarii
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...
8 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Kofte kebab de miel cu sos de iaurt
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...
2 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste „en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...
12 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...
6 Comentarii
Pe urmele curry-ului (2)
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...
3 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...
6 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
Ton tropical
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...
17 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...
17 Comentarii