Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: coriandru
Ceviche de sepie in stil asiatic
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe [...]
1 Comentariu
apr.
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
apr.
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
sept.
Rulouri cu creveti si sos nuoc cham
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
aug.
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
iul.
Creveti cu sos de bere si coriandru
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]
feb.
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
feb.
Berea de grau – Weissbier, Berliner Weisse, Witbier (2)
Dupa ce în prima parte a articolului am descris pe scurt berile germane din grau, [...]
2 Comentarii
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
ian.
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
ian.
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
dec.
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
2 Comentarii
dec.
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
dec.
Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
10 Comentarii
nov.
Biber salçası
Biber salçası – condiment turcesc Iata un condiment interesant, provenit din bucataria turca. O traducere [...]
Dal samosa
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]
5 Comentarii
sept.
Knackwurst
Acesti carnati sunt originari din Germania si se disting atat prin mirodeniile cu care este [...]
2 Comentarii
iul.
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
iul.
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
iun.
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
mai
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
mai
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
mai
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
apr.
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
2 Comentarii
mart.
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
feb.
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
feb.
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
feb.
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
8 Comentarii
ian.
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
4 Comentarii
ian.
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
nov.
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
2 Comentarii
oct.
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
oct.
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
2 Comentarii
sept.
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
aug.
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
6 Comentarii
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
8 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
4 Comentarii
Kofte kebab de miel cu sos de iaurt
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]
2 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
6 Comentarii
mart.
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
6 Comentarii