coriandru | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este folosit la tocarea, felierea si taierea ingredientelor. Reteta de fata face exceptie, caci foloseste un peste intreg; modul ei traditional de preparare cere un peste de apa dulce, dar il puteti inlcoui si cu pesti de mare (ca doradele, de exemplu), daca doriti.
Peste cu ghimbir si "5 arome"
(more…)

Citeste tot

Tajin de peste

Ar fi multe de spus despre tajine si tocmai de aceea prefer sa o las pe mai tarziu. Tajinele merita un material separat. O sa ma limitez la a spune deocamdata ca este un preparat nord-african, numit dupa vasul de pamant in care este gatit.

(more…)

Citeste tot

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezeşti conţin ca ingredient cartofii, dulci sau obişnuiţi. În Occident, la restaurante, acestia sunt omisi, iar curry-urile se servesc cu legume gătite în aburi şi orez fiert. Carnea de pui poate fi înlocuită cu orice alt fel de carne roşie, peşte, fructe de mare.
Curry chinezesc de pui
(more…)

Citeste tot

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru linte sparta in jumatate), originar din sudul Indiei. Daal-urile sunt populare in special in statele Tamil Nadu, Kerala, Karnataka si Andhra Pradesh.
Kumban daal
Specific sudului Indiei, curry-ul foloseste miez deshidratat de nuca de cocos pentru a ingrosa sosul si, ca asezonator principal, amestecul de mirodenii sambaar podi.
(more…)

Citeste tot

Shish Taouk

Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. In limba turca “shish” inseamna frigaruie, iar “taouk” inseamna pui. Frigaruile acestea se servesc cu paine si cu o crema de usturoi, oarecum asemanatoare mujdeiului.
Shish Taouk
(more…)

Citeste tot