coriandru | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea la micul dejun (caz in care renunt la paharul de vin alb), sau la cina (caz in care, uneori, paharul cu vin se dubleaza). Oricum, va promit ca degustarea ei va va face o surpriza extrem de placuta.
Salata de iaurt racoritoare
(more…)

Citeste tot

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. Preparatul final este delicios, hranitor si sanatos. Se poate gati si cu creveti si pui, sau cu combinatii de porc/pui/creveti.
Saeng wa
Reteta s-a raspandit in ultimii 20 de ani, de cand bucataria thailandeza a inceput sa fie promovata, in restul sud-estului Asiei, Australia si SUA.
(more…)

Citeste tot

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest curry se poate servi ca atare, ca insotitor al preparatelor pe baza de carne, sau alaturi de orez cu bob lung (de preferinta Basmati), fiert.
Curry de ciuperci
(more…)

Citeste tot

Pui balti

„Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Reteta aceasta are un gust delicat, si o aroma complexa, bine echilibrata. Din cate am putut sa-mi dau seama, este reteta “balti” cea mai populara in Pakistan si nordul Indiei.
Pui balti
Serviti preparatul cu orez Basmati, daca este posibil, caci este mai parfumat.
(more…)

Citeste tot

Salata de portocale

Usoara, racoroasa, aromata si condimentata, aceasta salata plina de culoare este extrem de potrivita pe timp de vara. Este o reteta rapida si extrem de simpla, plina de culoare si de gust. As zice ca o puteti prezenta cu succes si musafirilor.
Salata de portocale
(more…)

Citeste tot

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se pare insa ca originea sa este mai curand pakistaneza; eu banuiesc ca este unul dintre acele preparate de “granita”, apartinand de fapt unei zone care se intinde intre cele doua tari.
Pui Jalfrezi
(more…)

Citeste tot

Dorada cu lapte de cocos

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta, de inspiratie indiana, a fost adoptata in insulele britanice unde a devenit populara. Pestele se gateste usor si rapid, intr-un sos extrem de bogat, plin de savoare. Aroma sa este absolut deosebita, somptuoasa si rafinata, si se completeaza bine cu carnea delicata a pestelui.


(more…)

Citeste tot