coriandru | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai populare alimente, fiind folosit atat ca verdeata (frunzele), condiment (semintele) si ulei (extras din presarea semintelor). In reteta de fata, miezul de nuca de cocos joaca rolul de ingrosator de sos.

(more…)

Citeste tot

Ineluse de pui

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperaturi al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.


(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Mesopotamia (6)

Peşte
Cum Mesopotamia era situată între două mari fluvii şi era brăzdată de nenumărate alte cursuri de apă mai mici, peştele era un aliment la îndemână. Textele de dinainte de anul 2300 î.H. menţionează nu mai puţin de 50 de feluri diferite de peşte, deşi este posibil ca numărul lor să se fi diminuat puţin în timpul civilizaţiei babiloniene.
(more…)

Citeste tot

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la ingredientele usor disponibile in Romania. Aromat si delicios, puiul Tikka in varianta de mai jos este preparat cu conserve de rosii, produse de Cirio.


(more…)

Citeste tot

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video.

Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a caror bucatarie a fost influentata de cea persana. A fost adus la noi de turci si a devenit, in timp, preparatul cu orez cel mai important al bucatariei nostre.
Varianta propusa de mine foloseste conserve de rosii produse de Cirio.
(more…)

Citeste tot

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mâncărurile chinezeşti. Această reţetă este originară, probabil, din Asia de Sud-Est. Este deosebit de simpla si de rapida si are avantajul ca poate refolosi carnea gatita, ramasa de la mesele anterioare.

(more…)

Citeste tot