blog de Gastronomie
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului “curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte, [...]
3 Comentarii
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de baza pentru asezonarea [...]
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
5 Comentarii
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, [...]
17 Comentarii
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele [...]
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
13 Comentarii
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]
18 Comentarii
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii [...]
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste [...]
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]