coriandru | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti cu ananas

Creveti cu ananas
Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor, cu un usor accent picant. Reteta este malaeziana, iar ingredientele folosite, modul de asezonare si cel de a gati arata influentele indiena si thailandeza.
(more…)

Citeste tot

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu mai cunoscutul pilaf, preparate cu carne, legume si mirodenii. Este foarte popular in India, Pakistan, Bangladesh, Iran etc.

(more…)

Citeste tot

Un Fat-Frumos culinar: Coriandrul (Coriandrum sativum)

Coriandru… un nume melodios, care emana in acelasi timp blandete si barbatie. Sufixul “andru” te duce cu gandul la “andros” (barbat in greaca veche), iar o titulatura precum “cavalerul Coriandru” nu suna de loc rau. Si este chiar indreptatita, caci coriandrul are in retete un comportament cavaleresc. Daca ar fi sa-l descriu folosind un singur epitet, acela ar fi “altruist“.  
(more…)

Citeste tot

Curry de legume

Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de orez pulao si de paine nan.
Curry de legume
Bucatarie: indiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 45 minute
(more…)

Citeste tot

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit?

Nu gasesti ingredientul necesar intr-o anumita reteta?

Unele ingrediente sunt greu, sau practic imposibil de gasit pe piata romaneasca. Ele pot fi substituite cu ceea ce se gaseste in mod regulat.

Bineinteles, substituentii nu pot avea gustul si aroma identice cu originalele, dar va vor oferi o aproximatie mai mult decat decenta.
(more…)

Citeste tot

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persană şi provine din “garm masaleh”, “garm” însemnând “fierbinte”, iar “masaleh” însemnând “ingredient”, sau “aliment”.

„Garam masala” înseamnă, deci, “mirodenii fierbinţi”, cu trimitere la efectul pe care componentele sale îl au asupra organismului. Garam masala este un amestec de mirodenii specific bucătăriilor din nordul Indiei, din Pakistan şi Bangladesh. Există mai multe variante, funcţie de ingredientul principal cu care vor fi asociate (pui, miel, peste, fructe de mare, legume etc.), de zona geografica şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi, aproape toate variantele conţin piper negru, chimion, coriandru, scorţişoară, cardamom şi cuişoare.
(more…)

Citeste tot

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, din lapte de cocos, si cu un interesant contrast de texturi, datorat in special migdalelor crocante. Nu trebuie sa va sperie lista lunga de igrediente si cred ca v-ati obisnuit deja ca retetele indiene sa foloseasca multe condimente.

Cu toate acestea gustul si aroma sunt foarte bine echilibrate si va garantez ca reteta are sanse sa devina una dintre preferatele dvs.
(more…)

Citeste tot