Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: coriandru
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...
8 Comentarii
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar
Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...
9 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii
Pastrav cu tamarin
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...
2 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...
8 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...
25 Comentariu
Pilaf cu rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a...
22 Comentariu
Pui cu mango
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...
32 Comentariu
Salsa de rosii
Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de...
7 Comentarii
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...
4 Comentarii
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...
6 Comentarii
Curry Malabar de creveti
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de...
27 Comentariu
Bulete de naut cu orez
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...
9 Comentarii
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate...
6 Comentarii
Salata de iaurt cu legume si curry
Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si...
14 Comentarii
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...
15 Comentarii
Curry de pipote si inimi de pui
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra,...
12 Comentarii
Pe scurt despre chana masala
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa...
18 Comentarii
Orez prajit cu ou si creveti
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...
5 Comentarii
Daal shorba
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...
12 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...
3 Comentarii
Degetele de pui
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de...
9 Comentarii
Pui cu usturoi si arahide
Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla...
15 Comentarii
Bulete de orez picante
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...
11 Comentarii
Curry verde de creveti
Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre...
8 Comentarii
Cuscus farfoucha
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile...
3 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...
10 Comentarii
Pastrav cu praf de „7 arome romanesti”
Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie,...
31 Comentariu
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...
13 Comentarii
Porc Vindaloo
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...
10 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...
14 Comentarii
Supa cu omleta
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...
13 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee...
55 Comentariu
Laab
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...
12 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre...
13 Comentarii
Pui cu piper negru
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea...
14 Comentarii
Carnati chinezesti cu pui si orez
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase...
8 Comentarii
Salata de creveti cu muguri de bambus si sos picant
Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus....
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a...
4 Comentarii
Creveti cu sos de fasole neagra
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat...
13 Comentarii
Pe scurt despre tandoori masala
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong...
12 Comentarii
Pe scurt despre balti masala
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei...
12 Comentarii
Baharat – de la libanezi la tunisieni
Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii,...
15 Comentarii
Porc cu ardei iuti si alune
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala...
6 Comentarii
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si...
10 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust „rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul...
11 Comentarii
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca...
32 Comentariu
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India...
17 Comentarii
Advieh – arome iraniene
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de...
27 Comentariu
Korma de pui cu fistic
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry...
26 Comentariu
Patia – Curry de creveti
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara...
8 Comentarii
Frigarui de pui si creveti
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite...
8 Comentarii
Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si,...
38 Comentariu
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre....
32 Comentariu
Pho Bo – Supa de vita cu taitei
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara...
18 Comentarii