Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: coriandru

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...

8 Comentarii

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...

12 Comentarii

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta de fata este una de post, ea combinand...

23 Comentariu

Curry galben de pui cu cartofi si porumb tanar

Mi-a fost dor de o reteta thailandeza, picanta si aromata, asa ca am apelat la...

9 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...

11 Comentarii

Pastrav cu tamarin

Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...

2 Comentarii

Rondele de cartofi cu nucsoara

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod...

10 Comentarii

Ineluse de pui

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de...

12 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...

8 Comentarii

Chau fan

Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...

10 Comentarii

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...

25 Comentariu

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a...

22 Comentariu

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din...

32 Comentariu

Salsa de rosii

Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de...

7 Comentarii

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...

4 Comentarii

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în...

6 Comentarii

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de...

27 Comentariu

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...

9 Comentarii

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate...

6 Comentarii

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si...

14 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...

15 Comentarii

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra,...

12 Comentarii

Salata chinezeasca de legume

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe...

12 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa...

18 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...

5 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...

12 Comentarii

Ha do si – Toasturi cu creveti

Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...

3 Comentarii

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de...

9 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla...

15 Comentarii

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...

11 Comentarii

Curry verde de creveti

Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre...

8 Comentarii

Cuscus farfoucha

In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile...

3 Comentarii

Somon cu coriandru

Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...

10 Comentarii

Pastrav cu praf de „7 arome romanesti”

Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie,...

31 Comentariu

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...

13 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...

10 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...

14 Comentarii

Pastrav cu mango

Aceasta reteta are si varianta video Iata inca o reteta din prima transa de filmari...

15 Comentarii

Supa cu omleta

Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi...

13 Comentarii

7 arome romanesti – amestec de tip pudra

Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee...

55 Comentariu

Laab

Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...

12 Comentarii

Harissa – gustul picant al Maghrebului

Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre...

13 Comentarii

Pui jamaican cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata...

22 Comentariu

Pui cu piper negru

Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea...

14 Comentarii

Carnati chinezesti cu pui si orez

Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase...

8 Comentarii

Salata de creveti cu muguri de bambus si sos picant

Am cumparat acum cateva luni, de la Dragonul Rosu, o cutie cu muguri de bambus....

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a...

4 Comentarii

Creveti cu sos de fasole neagra

Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat...

13 Comentarii

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong...

12 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei...

12 Comentarii

Baharat – de la libanezi la tunisieni

Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii,...

15 Comentarii

Porc cu ardei iuti si alune

Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala...

6 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si...

10 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust „rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul...

11 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca...

32 Comentariu

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India...

17 Comentarii

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de...

27 Comentariu

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry...

26 Comentariu

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara...

8 Comentarii

Frigarui de pui si creveti

Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite...

8 Comentarii

Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara

Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si,...

38 Comentariu

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre....

32 Comentariu

Pho Bo – Supa de vita cu taitei

Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara...

18 Comentarii