blog de Gastronomie
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
8 Comentarii
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si, [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]
18 Comentarii
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
7 Comentarii
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
2 Comentarii
Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida care se face aproape batand din [...]
16 Comentarii
Reteta se poate prepara cu pesti intregi, fileuri sau cotlete de pangasius, tilapia sau pastrav [...]
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]
10 Comentarii
Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
Daca tot am vorbit mai inainte de bucataria marocana, m-am gandit ca n-ar strica sa [...]
Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si [...]
1 Comentariu
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
3 Comentarii
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]
4 Comentarii
Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]
Aceasta reteta are si varianta video. In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, [...]
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri [...]
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara [...]
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
„Salsa” inseamna „sos” in limba spaniola. De cele mai multe ori insa, ca si in [...]
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]
9 Comentarii
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei [...]
Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Este probabil cel mai cunoscut fel de mancare thailandez, [...]
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Daca nu aveti la indemana vinete mici, ci doar mari, o jumatate de vanata va [...]
Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se [...]
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica, [...]