coriandru | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. Se poate servi cu succes nu doar in perioadele de post, ci si la mesele la care aveti invitati. Este excelenta ca mic dejun, ca cina usoara si chiar ca pranz, mai ales pe vreme calduroasa.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere al aromei este sofranul, asa ca incercati sa folositi un sofran de buna calitate, plin de aroma. Este cea mai scumpa mirodenie si, pe langa aroma, confera preparatelor si o culoare aurie, imperiala.
Reteta este simpla si va veti putea impresiona cu ea, in mod sigur, prietenii si familia.

(more…)

Citeste tot

Orez Xinjiang cu pui – reteta video

Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video)

Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest preparat din provincia Xinjiang este de origine uigura. Bucataria uigura este puternic influentata de cea persana si turca, asa ca orezul de fata, asemanator pilafului, se mananca mai curand cu degetele decat cu betisoarele sau cu lingura.
Orez Xinjiang cu pui - reteta chinezeasca

Este o mancare servita la nunti, inmormantari si sarbatori traditionale, inclusiv in prima zi a Anului Nou chinezesc. In mod traditional se prepara cu miel, dar exista si varianta aceasta, cu pui.

  • Bucatarie: chinezeasca
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 3-4 portii
  • Timp de preparare: 7 minute
  • Timp de gatit: 25 minute + odihna

Ingrediente Orez Xinjiang cu pui :

  • 1 lingura de ulei de orez (sau de arahide)
  • 1 piept de pui (circa 250 g) dezosat, fara piele, taiat cubulete
  • 2 morcovi medii, tocati
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • sare
  • 1 lingurita de ghimbir, tocat marunt
  • 2 lingurite de piper de Sichuan
  • 250 g orez “Riso Scotti” Bob cu Bob Colosal
  • 420 ml fond de pui (sau apa)
  • 2 linguri de frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), tocate marunt
  • frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

 

Instructiuni:

Se prajesc uscat boabele de piper de Sichuan timp de 30 de secunde, la foc mic-mediu. Se lasa 2-3 minute, sa se raceasca putin, apoi se piseaza grosier jumatate dintre ele.

Se incinge uleiul intr-un wok mare si se soteaza carnea 1-2 minute, pana ce isi schimba culoarea.

Se adauga morcovii si ceapa si se continua alte 1-2 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga sare, usturoi, ghimbir si piperul de Sichuan pisat; se amesteca bine.

Se adauga orezul si fondul si se da in clocot. Se acopera vasul si se gateste la foc mic, timp de circa 15 minute, sau pana ce orezul a absorbit tot lichidul. Se ia orezul de pe foc si se odihneste 5 minute. Se adauga coriandrul tocat si se amesteca cu grija.

Se serveste orezul imediat, ornat cu frunze proaspete de coriandru si presarat cu restul de boabe de piper de Sichuan.

Citeste tot

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest preparat este atat de popular in China, incat bucatarul care este in stare sa-l gateasca perfect este pretuit, indiferent cum gateste celelalte feluri. Va voi prezenta o varianta de orez prajit adaptata dupa una originara din Yangzhou, dar la fel de bine puteti prepara orice alta varianta, folosind ingredientele care va convin.

(more…)

Citeste tot

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi şi urdu care denumeşte procedeul prin care se gateste o masala umeda (o pasta de mirodenii) in ulei fierbinte, pentru a obtine un curry cu o consistenta relativ uscata.

(more…)

Citeste tot

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Aceasta reteta foloseste orez Ermes, un amestec de orez integral cu orez negru, aromat, cu boabe subtiri si lungi. Culoarea rosiatica este se datoreaza continutului ridicat de antociani, compusi naturali raspunzatori pentru culorile rosii si albastre ale vegetalelor. Ermes este un orez bogat in vitamine B, antioxidanti, fier, fosfor si fibre.

(more…)

Citeste tot