Costel Clipescu | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Vreau să mă dau mare

Într-un domeniu atât de competitiv ca cel al ospitalităţii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizările profesionale sunt rare şi preţioase. Ieri, site-ul tripadvisor.com a situat restaurantul meu, Bistro GUXT, pe primul loc dintre cele aproape 1200 de restaurante bucureştene înregistrate pe acest site. Orice clipă de glorie este scurtă, aşa că vreau să mă laud un pic, atâta timp cât această clipă încă durează.
Bistro GUXT on tripadvisor.com
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (1)

Despre bere
Cred că aţi observat după postările din ultimele luni că am făcut o pasiune pentru bere. Până de curând habar nu aveam ce este berea, dar a fost de ajuns să deschid o carte şi să-mi schimb viaţa. Cărţile sunt, în felul lor periculoase; îţi pot deschide orizonturi noi şi misterioase, în care fiecare călătorie poate fi o aventură palpitantă.
Bistro GUXT - Bere
(mai mult…)

Citeste tot

Omul şi restaurantul său

Dacă cineva mi-ar fi spus, măcar cu un an în urmă, că voi dori să am un restaurant, i-aş fi zis că bate câmpii. Nu aveam deloc de gând să-mi otrăvesc zilele luptându-mă cu legislaţia, pe alocuri stupidă în opinia mea, referitoare la unităţile de alimentaţie publică şi cu multele controale discreţionare ale autorităţilor, adesea doar pretexte pentru şpăguială.
bistro GUXT
Părerea mea de atunci, şi nu s-a schimbat deloc între timp, este că cetăţeanul român se află într-o continuă luptă cu statul român, pe care, culmea!, îl finanţează din banii proprii.
(mai mult…)

Citeste tot

Cursuri de practică și teorie culinară

Foarte multă lume mă întreabă unde ar putea urma cursuri de gătit. Cei care pun această întrebare nu sunt proaspeți absolvenți de liceu în căutarea unei calificări, ci persoane trecute de 25-30 de ani, uneori chiar ceva mai vârstnice, care doresc, pur și simplu, să învețe să gătească preparate interesante, mai corect și mai creativ, cu ingrediente mai deosebite; aceștia nu ţintesc să profeseze ca bucătari, ci doar să poată oferi familiei și prietenilor mese corect alcătuite, cu preparate echilibrate, bine gătite și bine servite.
Cursuri de practica si teorie culinara la GUXT
(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Ziua în care vin căpşunile”

Vineri 9 mai 2014 GUXT a fost din nou plin. Douăzeci de persoane au participat la evenimentul de explorări culinare cu tema „Ziua în care vin căpşunile”.

Mărturisesc că am ales această temă, împreună cu Costel Clipescu, cuprinşi de un val de entuziasm. În acea zi era soare afară şi respiram un aer de primăvară autentică; căpşunile proaspete şi parfumate ni s-au părut a fi un simbol perfect cea zi.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost degustare de vinuri „Tenuta Ulisse”

Ieri, joi 8 mai 2014, la GUXT, în str. Dimitrie Racoviță nr. 37, s-a desfășurat o degustare de vinuri în colaborare cu Rifco Trading, distribuitor exclusiv în România al vinurilor produse de Tenuta Ulisse.

A fost primul eveniment de acest gen organizat de mine, nu doar la GUXT, ci în general. Am avut oarece emoții dar, din fericire, deși sunt câteva lucruri pe care aș dori să le îmbunătățesc, evenimentul a avut un real succes.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline”

Primul curs de gătit de la GUXT, cel cu tema „Măsline şi ulei de măsline”, care s-a bucurat de colaborarea cu Băcănia Veche, a luat sfârşit. Cei cinci cursanţi au avut ocazia să deguste câteva tipuri de măsline şi de uleiuri, să prepare condimente ca pesto genovez, pesto roşu şi tapenade, să gătească măsline umplute şi prăjite, şalău cu legume, sos de roşii şi tapenade şi pui puttanesca cu gnocchi.

(mai mult…)

Citeste tot

Răsfăţul de week-end

Aşa cum v-am promis acum câteva zile, Costel Clipescu şi cu subsemnatul, adică echipa din bucătăria clubului de explorări culinare GUXT, încercăm să vă convingem că meritaţi să vă răsfăţaţi, după o săptămână de muncă, dvs. înşivă, familia şi prietenii cu preparate culinare deosebite, gătite în casă şi livrate acasă.

(mai mult…)

Citeste tot

Avanpremieră la un proiect

În ultimele luni lucrez intens la un proiect pentru care mă pregătesc, conştient sau nu, de mai mult de 5 ani. Am devenit conştient de faptul că păşeam pe un drum care, inevitabil, mă conducea spre ceea ce urmează să fac în viitor, doar în ultima jumătate a acestui interval de timp.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 4
1 2 3 4