coulis | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; este foarte aromata, plina de culoare si gust si ofera un extrem de placut contrast de texturi.

Puteti gasi acest desert in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, conceput de mine impreuna cu Costel Clipescu.
(mai mult…)

Citeste tot

Sunday Grilling

Conform prognozei meteo, data de 10 iunie 2012 va marca o zi fără ploaie, cu maxima atingând în Bucureşti şi 32 °C. Părerea mea este că o astfel de zi trebuie întâmpinată cu optimism şi cu dorinţa de a petrece câteva ore relaxante, cu mâncare bună şi vinuri deosebite, cu comeseni interesanţi şi cu un amfitrion care poartă după el o tolbă cu poveşti.

(mai mult…)

Citeste tot

Rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii

Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure de legume si/sau fructe pasate. In aceasta reteta un coulis de rosii, aromatizat cu busuioc si usturoi, este alaturat feliilor de vinete gatite pe gratar si umplute cu o mixtura pe baza de branza ricotta. Este un preparat simplu si foarte gustos, plin de aroma, cu o textura placuta si decorativ.

(mai mult…)

Citeste tot