Craciun | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Crăciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postările; mai ales partea de reţete a avut de suferit, în detrimentul postărilor despre bere şi vin. Sper să nu vă fi supărat prea tare, trec printr-o fază mai… lichidă, probabil şi din cauza faptului că la Bistro GUXT nu sunt bucătar, ci manager, contabil şi somelier. Era să pun ghilimele la cuvântul somelier, fiindcă sunt departe de a fi un somelier bun, dar cunosc foarte bine băuturile şi mâncarea din meniu, lucru care îmi permite să le asociez în mod corect.
Văd însă că am luat-o razna, aşa că revin la ceea ce vroiam să vă spun de la bun început.

Dragii mei, să aveţi parte de sărbători petrecute în tihnă şi belşug, alături de cei cu care vă simţiţi bine. Să fiţi sănătoşi şi să intrăm cu toţii într-un an nou care în care să muncim cu plăcere şi cu spor.
Vă mulţumesc mult că mi-aţi vizitat blogul şi sper ca în 2016 să reuşesc să-mi îndrept activitatea mai mult spre ale bucătărelii.

La mulţi ani!

Citeste tot

Mancare de casa, pentru masa de Craciun

Acusica vine luna decembrie. Am o veste rea, una buna si una si mai buna. Vestea rea este ca vine cu zapada si frig, ambele chestii fiind neplacute intr-un oras mare, in care circula sute de mii de masini si milioane de pietoni. Vestea buna este ca, pe langa zapada si frig, vin sarbatorile; mi-e cam sila de toata tevatura marketingo-comerciala desfasurata de media, in special de televizioni, dar, facand abstractie de ea, chiar putem petrece cateva zile placute.
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Vestea si mai buna este GUXT si-a propus sa va scape de oboseala si alergatura necesare prepararii mesei festive de Craciun. Lasati-ne pe mine si Costel Clipescu sa facem pentru dvs. ceea ce stim cel mai bine: bucate delicioase.
(mai mult…)

Citeste tot

Craciun fericit 2013!

Pentru mine 2013 a fost un an plin: multe evenimente, de toate felurile posibile, filmari, consultanta, catering. Recunosc ca ma simt obosit… dar si implinit. Sper ca 2013 nu a fost un an rau nici pentru dvs.

Mulţumesc tuturor celor care îmi vizitează blogul pentru atenţia şi timpul acordat. Le mulţumesc mai ales celor care comentează şi îmi sunt parteneri de discuţie.
Vreau să urez tuturor un Crăciun fericit! Sănătate vouă şi celor dragi vouă şi bucate minunate pe masă!

Citeste tot

Avanpremieră la Crăciun

Ştim cu toţii cât sunt de bune preparatele culinare tradiţionale româneşti cu care ne desfătăm la masa de Crăciun. Este o mâncare de iarnă, gătită cu resurse locale, unele dintre preparate având deja o istorie de câteva sute de ani. Bucatele, deşi asemănătoare în ţări vecine, care au o istorie comună, aceeaşi climă şi aceleaşi resurse maturale, pot fi însă foarte diferite faţă de zone mai îndepărtate.

(mai mult…)

Citeste tot

Mancare de casa pentru Craciun!

Stiu ca multi dintre dvs. apreciati mancarea buna si va doriti un Craciun traditional, cu bucate gustoase pe masa, dar sunteti prea ocupati, prea obositi, sau nu indeajuns de indemanatici pentru a gati totul singuri.
Va pun la dispozitie timpul, talentul, munca si experienta mea si a excelentului bucatar Costel Clipescu, oferindu-va sansa de a comanda preparate culinare traditionale romanesti si specialitati pline de savoare, din ingrediente selectionate cu grija, gatite in casa si livrate acasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Craciun fericit de 1.000 de ori!

Astazi postez articolul cu numarul 1.000 de pe blog. 1.000 de articole in 1.050 de zile de existenta a blogului. Dintre acestea 529 sunt retete, iar restul materiale despre ingrediente, calatorii si evenimente culinare, metode de gatit, antropologie culinara etc.
Ce alta postare ar fi fost mai potrivita pentru acest numar rotund, decat o urare sincera, din inima, pentru cititorii celor 1.000 de articole?

Mulţumesc tuturor celor care îmi vizitează blogul pentru atenţia şi timpul acordat. Vreau să vă urez sărbători fericite, sănătate pentru voi şi familiile voastre, îndeplinirea tuturor dorinţelor şi bucate minunate la masa de Crăciun!

Citeste tot

Crăciun în noiembrie

Există restaurante care dispar de pe piaţă, în timp ce altele rezistă. Probabil că dincolo de amplasament, calitatea serviciilor şi organizare, rezistă cele care ştiu să se adapteze continuu pieţei şi să se „reinventeze”, aşa cum este la modă să se spună astăzi.
(mai mult…)

Citeste tot

Repetitie pentru Crăciun

Vă povesteam cu ceva timp în urmă despre o idee mai deosebită a conducerii restaurantului „The Harbour”, din Piaţa Amzei, Bucureşti.

Iată că, se pare, cei care au idei vor avea şi în continuare, căci „The Harbour” propune încă o trăznaie: vineri, 25 noiembrie 2011, pe seară, are loc o repetiţie de Crăciun. Cum data trecută, cea cu Ziua Recoltei sărbătorită într-un restaurant marinăresc, m-am simţit bine, am de gând să particip şi la această repetiţie. Nu doar fiindcă sunt curios, ci fiindă încep să am încredere în cei care organizează astfel de evenimente inedite. Poate ne întâlnim acolo.

Link-uri utile pentru „The Harbour”:
FaceBook
Site

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2