creveti | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Rulouri cu creveti si sos nuoc cham

Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau prajite in ulei sunt populare in intreaga Asie de Sud-Est. Vietnamul nu face exceptie, propunand o serie impresionanta rulouri cu diferite umpluturi, servite aproape obligatoriu cu celebrul sos nuoc cham, nelipsit de pe masele locuitorilor centrului si sudului tarii.
Rulouri-cu-creveti-si-sos-nuoc-cham
Varianta de fata, gatita, prezentata si servita la Bistro GUXT cu ocazia evenimentului “Cina in stil vietnamez” este caracterizata printr-o umplutura foarte aromata, usoara si gustoasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 mai 2015, la Bistro GUXT. Este gatit in stil mediteranean, aromatizat cu usturoi, chimen, vin alb si ierburi aromate; totul se petrece foarte rapid, iar rezultatul final este delicios si decorativ.
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Cheia retetei este sa alegeti niste creveti de buna calitate si sa-i gatiti intregi. Asa cum un copan de pui este mai bun atunci cand este gatit cu os cu tot, crevetii Black Tiger sunt mult mai apetisanti gatiti intregi. Inarmati-va cu cateva servetele, caci veti avea nevoie.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez

Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai exotice, cum sunt taiteii de orez, fructele de mango, uleiul de susan, ghimbirul si sosul de peste sunt intovarasite cu pui, creveti si cateva vegetale, ceea ce are ca rezultat o interesanta combinatie de texturi, culori si arome.
Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez
Puteti gusta aceasta reteta in meniul de la Bistro GUXT, unde sunteti asteptati incepand cu data de 25 mai 2015.
(mai mult…)

Citeste tot

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto (de busuioc si menta, mai ales, ingrosate cu migdale, fistic si seminte de pin) sunt una dintre specialitatile nelipsite din restaurantele care ofera mancare traditionala siciliana.
Totul se gateste usor si rapid, iar preparatul este cu adevarat gustos.
Farfalle cu creveti si pesto de menta
(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca fiecare dintre dvs. a gatit ceva asemanator. Particularitatea acestei retete este data de sosul de bere, imbogatit cu putin unt si aromatizat cu piper, coriandru, portocala, usturoi, ardei iute si patrunjel.
Creveti cu sos de bere si coriandru
Este un sos cu gust complex, usor picant si usor citric, cu arome care se regasesc in berea alaturi de care va recomand sa serviti crevetii.
(mai mult…)

Citeste tot

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este inclusa in denumirea unui preparat, trebuie sa va asteptati la ceva “diavolesc” de iute.
Fructele de mare gatite in sosuri “a la diabla” sunt extrem de populare in regiunile de coasta ale Mexicului. Sosul consta, de obicei, din rosii, usturoi, ceapa si diferite tipuri de ardei iuti.
Camarones a la diabla
Mexicul, sa nu uitam, este considerat patria ardeiului iute si bucataria locala acorda o mare atentie diferitelor tipuri, proaspete si uscate, foarte diferite intre ele ca aroma si iuteala.
Camarones a la diabla sunt serviti, de obicei, alaturi de orez, si de o salata verde, usor acrisoara.
(mai mult…)

Citeste tot

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara mai ales in partea de nord a tarii, in Flandra protestant-luterana, unde se vorbeste olandeza, ca mod de lucru reteta pare inspirata dupa bucataria franceza.
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Supa este foarte gustoasa, robusta si rafinata in acelasi timp. Este buna mai ales primavara si toamna, dar si iarna, servita foarte fierbinte.
(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu usturoi, gatiti in aburi

Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, aparent, pe care o cere reteta. In final, ceea ce veti obtine sunt creveti crocanti, aromatizati fin si echilibrat cu usturoi.
Creveti cu usturoi, gatiti in aburi
Genul acesta de retete, cu diverse variatiuni, este clasic pentru bucataria chinezeasca. Totul se prepara usor, rapid, cu un consum de combustibil mic, iar preparatul final va fi, sunt convins, demn de atentia dvs.
(mai mult…)

Citeste tot

Sambal Udang – Creveti cu sos de ardei iuti

De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele apar de la ingredientele continute de sambal ca si de la cele care formeaza sosul.
Unele dintre ingredientele folosite de mine sunt, cu adevarat, exotice si, practic, aproape de negasit. Am sugerat insa substituiri, atat cat m-a dus pe mine priceperea, acolo unde s-a putut.
Sambal Udang - Creveti cu sos de ardei iuti
Reteta aceasta este un exemplu de sambal folosit ca baza pentru preparat, si nu ca simplu adaus intr-u sos, sau ca dip.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14