blog de Gastronomie
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]
4 Comentarii
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca [...]
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si [...]
8 Comentarii
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]
De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, [...]
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este [...]
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
5 Comentarii
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam [...]
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum [...]
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu [...]
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]
Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris, [...]
Serile de vineri “La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta [...]
Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al [...]
Serile de vineri “La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand [...]
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Serile de vineri “La mansarda”, în strada Paris, la numarul 7A, unde se afla elegantul [...]
Duminica trecuta a reînceput seria evenimentelor “Sunday Grilling” si, desi vremea a fost racoroasa si [...]
A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria [...]
Odata cu cina lejera cu tema “Branzeturi si Vinuri“, desfasurata pe data de 19 februarie [...]
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez [...]
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]
9 Comentarii
“Bagoong” si “patis” sunt doua cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele doua [...]
7 Comentarii
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]